Peter Handzuš Regióny

Tatranci urobili cez Vianoce zbierku. Nadácii Dobrý anjel odovzdali 1608 €

Výťažok z tohtoročných Tatranských Vianoc pomôže ťažko chorým deťom. Počas vianočných koncertov sa pre nadáciu Dobrý anjel podarilo vyzbierať 1608 eur. Peniaze v nedeľu odovzdal nadácii predseda predstavenstva OOCR Ján Mokoš.

Ilustračný obrázok k článku Tatranci urobili cez Vianoce zbierku. Nadácii Dobrý anjel odovzdali 1608 €
Zdroj: Dnes24.sk

„Počas deviatich dní spojených s Tatranskými Vianocami sa pod štítmi našich veľhôr uskutočnilo až desať rôznych podujatí na piatich miestach. Štedré boli najmä posledné podujatia, na ktorých sa realizovala spomínaná zbierka,“ spresnila výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Regiónu Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Spresnila, že zbierka prebiehala (28.12.) na koncerte hudobnej skupiny Free Voices v popradskom akvaparku, ale aj v nedeľu (30.12.) v Grand Hoteli Bellevue počas koncertu Exclusive.

„Repertoár tvorili najväčšie svetové hity, svetoznáme balady, vianočné piesne z celého sveta, koledy a gospelové skladby. Tie zazneli v podaní Nataschi Wright a speváka, klaviristu a skladateľa Alfreda McCraryho,“ doplnila riaditeľka.

Pripomenula, že vstupné na koncerty bolo dobrovoľné a mimoriadnu vianočnú atmosféru podčiarkla aj štedrosť jednotlivých darcov. Poukaz s vyzbieranou sumou odovzdali „anjelom“ na záverečnom koncerte.

„Práve v tomto vianočnom čase je pre mňa ešte emotívnejšie, že môžeme posunúť takúto krásnu sumu deťom, ktoré našu pomoc veľmi potrebujú,“ povedal po koncerte Mokoš.

Maťašovská konštatovala, že Tatranské Vianoce boli dôstojným záverom ďalšieho úspešného roka pre tamojší cestovný ruch a zároveň výborným štartom hlavnej lyžiarskej sezóny v našich veľhorách.

Foto: facebook

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM