Anton Hrachovský Krimi

Tatry si vyžiadali ďalší ľudský život: Pád neprežil turista z Čiech

Zrejme nevhodné poveternostné podmienky na horách si vyžiadali ďalšiu ľudskú obeť. Z Horskej záchrannej služby informovali, že náhodní turisti oznámili nález nehybného tela muža

Ilustračný obrázok k článku Tatry si vyžiadali ďalší ľudský život: Pád neprežil turista z Čiech
Zdroj: TASR

Zrejme nevhodné poveternostné podmienky na horách si vyžiadali ďalšiu ľudskú obeť. Z Horskej záchrannej služby (HZS) informovali, že v utorok v dopoludňajších hodinách oznámili náhodní turisti nález nehybného tela muža vo Veľkej Studenej doline pod Kráľovským žľabom vo Vysokých Tatrách.

Neprežil 33-ročný Čech

Na miesto okamžite smerovali záchranári HZS, ktorí sa v tom čase nachádzali v teréne a súčasne bola vyslaná aj pozemná skupina HZS zo Starého Smokovca. „Tridsaťtri ročný český turista, žiaľ, pri páde utrpel poranenia nezlučiteľné so životom,“ informovali horskí záchranári s tým, že telesné pozostatky muža transportovali do Starého Smokovca a odovzdali príslušníkom Policajného zboru SR a obhliadajúcemu lekárovi.

Okrem toho horskí záchranári pomáhali aj ďalším zraneným ľuďom. „V ranných hodinách bol na Operačné stredisko tiesňového volania HZS nahlásený úraz slovenskej turistky v Mlynickej doline, pod Vodopádom Skok, ktorá následkom pošmyknutia na turistickom chodníku utrpela poranenie v oblasti hrudníka a nebola schopná samostatne pokračovať,“ uviedla HZS na svojej internetovej stránke. O súčinnosť bola požiadaná aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej a zdravotnej služby Air Transport Europe (VZZS ATE), ktorá zásah vykonala samostatne a zranená žena bola letecky transportovaná do nemocnice v Poprade.

Kruté Tatry

Vysoké Tatry si za posledné dva dni vyžiadali dohromady už štyri ľudské životy a niekoľko zranených turistov. V pondelok (25.12.) zahynuli v Tatrách dve ženy, v utorok ráno mladý poľský turista, HZS preto opätovne upozorňuje návštevníkov, že v horách sú aktuálne veľmi nepriaznivé podmienky, ktoré predstavujú zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre pešiu turistiku, horolezectvo a skialpinizmus. Terén je po oteplení a následnom poklese teplôt zľadovatený. „Týmto apelujeme na nevyhnutnosť zimného výstroja a výzbroje,“ uzatvárajú horskí záchranári.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM