Správy Regióny Rôzne

Taxikári budú protestovať pred magistrátom. Chcú rovnaké pravidlá pre všetkých

Vojna proti Uberu pokračuje. Bratislavskí taxikári plánujú protest pred budovou magistrátu. Chcú tak vyjadriť svoju nespokojnosť s nečinnosťou úradov.

Ilustračný obrázok k článku Taxikári budú protestovať pred magistrátom. Chcú rovnaké pravidlá pre všetkých
21
Galéria
Zdroj: pixabay.com

Taxikári zo skupiny Stop Uber na Slovensku chystajú v utorok 11. apríla protest pred bratislavským magistrátom na Primaciálnom námestí.

Zákon rovnaký pre všetkých

Chcú takýmto spôsobom vyjadriť nespokojnosť s nečinnosťou úradov voči nelegálnym vodičom pracujúcim pre rôzne aplikácie a taxislužby, ktoré nerešpektujú legislatívu. Uviedli to na facebookovom profile udalosti. Zároveň vyzývajú verejnosť, aby prišla podporiť správnu vec. Protest by mal prebiehať v čase od 13:00 do 15:30 hod.

„Nechceme mierniť zákony pre taxikárov, nám tie zákony vyhovujú. Chceme, aby zákon platil pre všetkých rovnako,“ tvrdia taxikári na sociálnej sieti.

Čo na to mesto

Únia taxikárov je presvedčená, že spoločnosť Uber a jej vodiči nerešpektujú a porušujú legislatívu SR, najmä zákon o cestnej doprave, nemajú potrebné povolenia, poistenia, psychotesty či lekárske prehliadky. Únia už v minulosti zorganizovala protestné jazdy mestom, ale aj petíciu za bezodkladné zastavenie činnosti pre spoločnosť Uber Slovakia.

Mesto tvrdí, že problematika mobilnej aplikácie Uber a jej podobné služby nie sú v kompetencii hlavného mesta. „Autá Uber-u nie sú označené ako taxi, preto ich mestská polícia nemôže kontrolovať,“ uviedla Iveta Kešeľáková z oddelenia komunikácie a marketingu bratislavského magistrátu.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM