Kristína Kožiaková Regióny Regióny

Technické služby oprašujú zimný arzenál: Tieto ulice v Brezne budú mať prioritu

Sneh sa síce ešte v našich končinách neohlásil, ale Technické Služby mesta Brezno už zverejnili info o technike, ktorú majú pripravenú na zimu. Preštudujte si, ktoré ulice budú prioritne odhŕňané.

Ilustračný obrázok k článku Technické služby oprašujú zimný arzenál: Tieto ulice v Brezne budú mať prioritu
Zdroj: TASR

Podľa informácií z webu Technických služieb (TS) mesta Brezno, bol vytvorený nový operačný plán zimnej údržby miestnych komunikácií a chodníkov.

Podľa informácií na stránke TS zabezpečujú zimnú údržbu na viac ako 70 km asfaltových a 70 km poľných ciest. „S pluhovaním komunikácií začíname po napadnutí viac ako 7 cm snehu,“ informujú.

Odstraňovanie snehu sa bude uskutočňovať postupne, podľa dôležitosti objektov. Rozdelené sú do piatich tried.

Do prvej triedy s najvyššou prioritou patrí cesta do nemocnice, Autobusová trasa od Nám. M. R.Štefánika po ceste F. Kráľa ďalej cez Štvrť Ladislava Novomeského, cestu Martina Benku, po ulici 9.Mája až po otočku na Mazorníku. Do triedy s najvyššou prioritou sa zahŕňa aj mestská časť Podkoreňová, ulica Hliník a taktiež aj ulica Boženy Nemcovej.

Kompletný zoznam ulíc podľa dôležitosti, nájdete na webe technických služieb.

Technické služby ďalej upozorňujú, že pri čistení ciest a chodníkov platí pre občanov mesta zákon, ako aj všeobecne záväzné nariadenie mesta Brezno, podľa ktorého vlastníci, správcovia alebo užívatelia nehnuteľností hraničiacich s cestou alebo chodníkom sú povinní odstrániť závady v ich schodnosti.

„Sneh a ľad z chodníka je potrebné odstraňovať tak, aby sa čistením nepoškodzoval povrch a aby sa ním nezatarasili prechody pre chodcov cez komunikáciu, kanalizačné vpuste,vchody a vjazdy do budov alebo iných zariadení alebo plochy na manipuláciu s materiálom alebo tovarom,“ uvádza sa ďalej vo všeobecne záväznom nariadení.

TS na stránke prezradili, akú techniku majú pripravenú na zimu. „Na odstraňovanie snehu a pluhovanie máme k dispozícii Renault Kerax, Locus, UNC, päť traktorov a dve ručné frézy. Posypu sa budu venovať Renault Kerax, GAZelle, UN 053 a Zetor Proxima.“

Môže vás zaujímať:

Nový riaditeľ technických služieb Lukáč (30): Chystá audit, mesto chce oživiť farbami VIDEO

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM