Rôzne

Telefonovanie a klasické SMS sú "out". Ako komunikovať trendy a bez obmedzení?

Namiesto telefonátu status na Facebooku, namiesto SMS odkaz cez WhatsApp či Viber. Celosvetové štatistiky ukazujú, že mladí telefonujú a SMS-kujú čoraz menej. Ako dátovať bez limitov?

Ilustračný obrázok k článku Telefonovanie a klasické SMS sú "out". Ako komunikovať trendy a bez obmedzení?
Zdroj: TASR

Telefonovanie, nehovoriac o posielaní SMS, je pre mladých rovnako zastarané ako posielanie telegramov a pohľadníc pre dnešných štyridsiatnikov. Byť „trendy“ znamená byť na internete.

Celosvetové štatistiky potvrdzujú, že nielen medzi skôr narodenými pribúda tých, ktorí komunikujú výlučne cez Facebook Messenger, WhatsApp či Viber. Keďže uvedené aplikácie využívajú rýchle dáta v mobile, klasické balíčky operátorov postavené primárne na hovoroch a SMS už nie sú „in“. Ako komunikovať bez obmedzení?

Prievan v peňaženke

Jednou z možností je pripojiť sa na WiFi. Aj v prípade WiFi pripojenia ale platí, že keď ho súrne potrebujete, zvyčajne nie je po ruke, či presnejšie dostupné.

Ďalšou možnosťou je balík s dostatočným množstvom dát. Väčšina operátorov však stále uprednostňuje volania a SMS pred dátami. Ak potrebujete viac dát, musíte si priplatiť alebo vám to operátori zrátajú v mesačnej faktúre. A že môže ísť o poriadny prievan v peňaženke, vie nejeden platiaci rodič či brigádujúci potomok.

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ: Hráči hľadajú v Bratislave nielen Pokémonov, ale aj neexistujúce PKO

Telefonovanie a mobily
6
Galéria
Zdroj: TASR

Keď to ide inak

Najmladší mobilný operátor 4ka ale ukazuje, že sa to dá aj inak. Na slovenský trh prichádza s produktom, ktorý pred telefonátmi a SMS uprednostnil dáta. Neznamená to však, že rezignoval na klasické formy komunikácie.

Balík TO.10 vám popri telefonovaní a SMS-kovaní umožní slobodne dátovať. Za 10 eur totiž získate 10 GB v sieti 4ka a k tomu 100 minút alebo SMS v rámci všetkých sietí na Slovensku a v celej EÚ.

"Ponúkame 100-násobne viac dát oproti konkurenčným produktom v porovnateľných cenách,“ hovorí výkonný riaditeľ SWAN Mobile Martin Mosný.

Súčasťou balíka sú volania po 3. minúte v sieti 4ka. Aktivácia balíka TO.10 je jednoduchá. Ak ste klientom 4ky, stačí poslať SMS v tvare TO.10 na krátke číslo 950. Ak patríte k novým zákazníkom, o aktiváciu balíka môžete požiadať na ktorejkoľvek pobočke Slovenskej pošty pri kúpe SIM karty Moja 4ka. A to nie je všetko.

Bonus navyše

Nenáročná je i kontrola spotreby a dobíjanie kreditu. Spotrebu môžete kontrolovať online cez novinku Moja zóna. Ďalšou výhodou je, že nemusíte sledovať, či vám nejaké dáta zostali. Ak ich miniete skôr ako za 30 dní, 4ka vám ich automaticky obnoví. Ak si s nimi vystačíte celý mesiac, k obnove dôjde po 30 dňoch.

Automatickú obnovu možno zastaviť jednoducho – zaslaním SMS v tvare TO.10 STOP na číslo 950. Rovnako nenáročná je aj obnova – stačí poslať SMS v tvare TO.10 na číslo 950.

ČÍTAJTE AJ: Pokémoni alebo kód, ktorý vám pokazí telefón či tablet? Dajte si pozor, čo sťahujete!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM