JAB Rôzne

Tetovania Ľuboša zo Spišskej vás dostanú: Je lokálpatriot telom aj dušou, jeho kerky si zamilujete

O tom, že naše mesto je vskutku krásne netreba presviedčať snáď žiadneho Novovešťana. No nájdu sa medzi nami takí, ktorí lásku k Spišskej vyjadrujú aj pomocou tetovania. Tu je dôkaz.

Ilustračný obrázok k článku Tetovania Ľuboša zo Spišskej vás dostanú: Je lokálpatriot telom aj dušou, jeho kerky si zamilujete
Zdroj: Dnes24.sk

Stále populárnejšie tetovanie dostáva už v dnešnej dobe úplne iný význam. Kým v minulosti bolo skôr symbolom zla, lebo ho mali väčšinou len tí, ktorí sedeli vo väzení, dnes sa dá tetovanie považovať za veľké umenie a ľudia, ktorí ho nosia chcú ním všeličo vyjadriť a veľa to pre nich znamená.

Dominanta Spiša

Rôzne tetovania už nie sú výnimkou ani v našom meste, no vyjadriť lásku k Spišskej pomocou „kerky“ sa nie všetci odvážia. Ľuboš Šuca, rodák z Krompách, v Spišskej Novej Vsi žije od svojich šiestich rokov a preto sa považuje za Novovešťana. Ako hovorí, Spišská Nová ves je jeho srdcovka a podľa jeho slov je to jedno z najkrajších miest na Slovensku.

Nápad dať si niečo vytetovať prišiel v jeho osemnástke. „Všetky tetovania vznikali postupne a majú pre mňa nejaký význam. Všetky myšlienky, názory či city sú vyjadrené pomocou nich,“ ozrejmil Ľuboš. Medzi prvými „kerkami“ vznikol aj Spišský hrad ako dominanta Spiša.

22 hodín práce

Ako o sebe Ľuboš tvrdí, je veľký národovec a hoci pracoval už aj v Nemecku či Írsku, vždy tam bol len preto, aby zarobené peniaze mohol investovať do vlastného biznisu v Spišskej. Tomuto lokálpatriotovi na jeho tele nechýba ani naša kostolná veža, ktorá je pre Spišskú Novú Ves typická. Ako prezradil, do súčasnej podoby na jeho predlaktí sa dostala po 22 hodinách práce.

Okrem veže má na ruke ešte aj zvlášť vytetované vežové hodiny ako aj duby, ktoré sú posadené okolo kostola v Spišskej, ako symbol slovanstva. Zaujímalo nás, či ešte pribudne aj niečo iné čo súvisí s naším mestom? „ Rozmýšľal som nad šošovkovitým námestím, ale to by asi dobre nevyzeralo. Určite však v najbližšom období pribudne erb mesta a čo ďalej to prinesie život,“ zasmial sa Ľuboš.

Môže vás zaujímať:

Novovešťan Ľuboš vyjadruje lásku k Spišu pomocou tetovaní
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM