Webnoviny - Svet

The White Stripes proti vojenskej reklame

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 10. februára (WEBNOVINY) – Americká formácia The White Stripes tvrdí, že americké vojenské letectvo bez povolenia použilo ich skladbu Fell in Love With a Girl v reklame s cieľom regrutovať nových vojakov a vojačky. „Jednoducho nechceme byť súčiastkou v stroji súčasnej vojny,“ uviedla dvojica na svojej webovej stránke www.whitestripes.com. Ako sa ďalej uvádza vo vyhlásení Jacka Whitea a Meg White, z reklamy vyplýva, že udelili licenciu na jednu zo svojich skladieb, aby vyzvali na regrutovanie počas vojny, ktorú nepodporujú.

Air Force Reserve, súčasť leteckej zložky Ozbrojených síl USA, tvrdí, že hudobný motív nepochádza z piesne The White Stripes a že si najali reklamnú spoločnosť, aby zložila pôvodnú hudbu pre reklamu. „Nikdy sme nemali v úmysle použiť existujúcu hudbu alebo znieť podobne ako akákoľvek hudba od skupiny White Stripes alebo iného hudobného interpreta,“ uvádza sa vo vyhlásení Air Force Reserve s tým, že akákoľvek podobnosť je „úplne neúmyselná“.

Reklamu vysielali na vybraných miestach, vrátane Dallasu, Las Vegas a San Francisca, počas televízneho prenosu 44. ročníka Super Bowlu v americkom futbale, uviedol Mike Speciale, hovorca spoločnosti, ktorá je zodpovedná za reklamu. Reklama „bola špeciálne vyrobená na regionálne vysielanie počas Super Bowlu na niektorých miestnych trhoch. Bolo naplánované, že ju stiahnu hneď po Super Bowle. Bol to len jednorazový šot,“ dodal.

SITA/AP

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM