Ľubomír Hudačko Rôzne

Tieto výjavy v meste pútajú pozornosť: TOP 7 dopravných divov Prešova!

Aj Prešov má svoje divy. Napríklad dopravných sme narátali minimálne šťastných sedem. Alebo nešťastných? Tie, na ktoré sme poukázali môžu rozosmiať, ale vyvolať aj pohoršenie či plač. Aké dopravné kuriozity v meste bijú do očí?

Ilustračný obrázok k článku Tieto výjavy v meste pútajú pozornosť: TOP 7 dopravných divov Prešova!
Zdroj: Dnes24.sk

Priechod vedie na parkovisko

Obyvatelia miestnych panelákov o ňom vedia už dlhšiu dobu, pre niektorých je to však stále kuriozita. Na Sekčove sa nachádza zvláštny priechod, ktorý doslovne prikazuje dostať sa na parkovisko. „Uvedený priechod pre chodcov nie je v súlade s platnou legislatívou a technickými normami, nakoľko jeho umiestnenie je situované medzi parkovacími plochami, ktoré vznikli neadekvátnym stavebným zásahom,“ tlmočila nám pred časom vyjadrenie stavebného inžiniera hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Tridsať kilometrov Hlavnej cesty

Neznámy „vtipálek“ na Požiarnickej ulici pred Hotelovou akadémiou na dopravnej značke k metrom dopísal písmeno „k“ a predĺžil tak trať hlavnej cesty podľa jeho nového označenia až snáď do Košíc. Svojich päť minút slávy si naďalej užíva, podľa našich informácií tam značka tróni s daným zmätočným vyjadrením dodnes.

Zafačovaný krivý semafor

Pred časom sa posádka auta pred Divadlom Jonáša Záborského „zrazila“ so semaforom. Odvtedy je semafor nakrivo a neznámy recesista sa ho snažil vyliečiť zasadrovaním. Doposiaľ je teda zafačovaný a lieči si rany…

Zelená pre vodičov aj chodcov

Nejednu nepríjemnú skúsenosť sme dokonca aj na vlastnej koži zažili, keď sme prechádzali priechodom pre chodcov na Čiernom moste. Smerom dole na Poprad je prechádzať nebezpečné, keďže zelenú má zrazu aj vodič, aj chodec, či cyklista. Vodič ale musí dať prednosť, čo nie vždy vykoná. Hrozí tak minimálne verbálny atak oboch strán.

Značka bez priechodu

Značka súvisí s výstavbou cyklochodníka. Ten sa na Švábskej ulici začal budovať v dvoch fázach, stihli však osadiť aj dopravnú značku, hoci tam priechod pre cyklistov doposiaľ nie je. Aspoň upozorní vodičov, že sa na ceste môže objaviť cyklista, ale čo on?

Samootáčavá značka

Pred známym hypermarketom na Solivarskej sa dopravná značka oznamujúca Hlavnú cestu neustále otáča. Niekedy správne navádza vodičov, kde sa nachádzajú, potom ich zrazu smeruje na trávnik. Ťažko to môže spôsobiť vietor, až tak prudko tam snáď neduje. Opäť neznámy recesista?

Priechod, kde vás nechráni nič

Lesík delostrelcov v Prešove má príjemné prostredie. Až na to množstvo výfukových plynov všade naokolo. A to by ešte nemusel byť až taký problém, horšie to je s priechodom pre chodcov. Z oboch strán k vám prichádzajú autá a keď sa vy dostanete dostredu a musíte čakať, chráni vás tam len…vlastne vás nechráni nič. Podobný je aj na Sekčove pred poliklinikou.

Čítajte tiež:

FOTO: Úkaz na ulici púta pozornosť Prešovčanov. Kuriozita, ktorá bije do očí!

foto:Dnes24/go­ogle

Sedem dopravných divov Prešova: Pozrite si ich v obrazoch!
7
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM