Tlačové správy

Tip na knihu pod stromček: Už vieme, čo môžete darovať najbližším!

Možno si aj vy každý rok lámete hlavu, čo darovať na blížiace sa Vianoce. Áno, kniha je vždy skvelý darček, ale touto urobíte dvojnásobnú radosť.

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu pod stromček: Už vieme, čo môžete darovať najbližším!
Zdroj: Bux.sk

Úžasný nápad, ktorý je hodnotný a spája rodinu: neobyčajné knihy Babička, rozprávaj a Dedko, rozprávaj. V čom sú také netradičné?

Mnohí starší ľudia vraj odkladali sudoku, krížovky, menej pozerali televíziu, aby mali čas na vyrozprávanie svojho životného príbehu prostredníctvom jedinečnej knihy.

Knihy Babička, rozprávaj a Dedko, rozprávaj sú ideálnym darčekom nielen na blížiace sa Vianoce, ale na akýkoľvek sviatok. Dokážu prepojiť starých rodičov s deťmi i vnúčatami, a po vyrozprávaní…či skôr v tomto prípade vypísaní svojich zážitkov sa v rodinnej knižnici objaví skutočne osobný životný príbeh.

Každý človek má totiž svoj príbeh a ten je najsilnejší a najzaujímavejší práve pre jeho najbližších. Kde máme svoje korene? Po kom sme? Čo prežili tí, ktorým vďačíme za to, že sme tu? Z čoho sa radovali a čo ich trápilo? Aké ponaučenie si môžeme zobrať pre seba a ďalšie generácie?

Babička, rozprávaj (a verzia pre starých otcov Dedko, rozprávaj ) je otvorená kniha na zaznamenávanie spomienok od detstva po súčasnosť. Babička bude môcť sama alebo s vašou pomocou vypĺňať knižku a zodpovie tak celý rad starostlivo vybraných otázok. Nie je to len obyčajná kniha, ale kniha spomienok. Ideálna príležitosť, ako sa podeliť so svojimi deťmi a vnúčatami o silné a zaujímavé príbehy. Vždy na pravej strane je miesto na vpisovanie a vľavo na vlepovanie (alebo prelepovanie grafiky), či vpisovanie ďalších spomienok, keď už riadky nebudú stačiť. Sprievodné obrázky a dobové fotografie tak pomôžu prebudiť spomienky.

Aj si teda aj vy lámete hlavu, čo darovať na Vianoce alebo na ktorýkoľvek sviatok svojím starým rodičom, toto je geniálny tip . Každého poteší hoci aj malý darček a vašich starých rodičov nadchne kniha spomienok. Takto sa určite nebudú cítiť osamelí, odstrčení a zabudnutí.

Zdroj: Bux.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM