Tlačové správy

Tip na LUXUSNÚ knihu: Limitovaná edícia aj pre Slovákov!

Takáto kniha tu ešte nebola. 3-zväzkové dielo Sixtínska kaplnka vyjde v limitovanom náklade 1999 kusov pre celý svet, z toho len 100 kusov získajú Slováci. Celkovo vážia takmer 30 kíl a budú sa predávať za cenu, ktorú dáte za menší model auta.

Ilustračný obrázok k článku Tip na LUXUSNÚ knihu: Limitovaná edícia aj pre Slovákov!
Zdroj: Bux.sk

12.500 eur, no teraz v špeciálnom predpredaji je za 8.500 eur.

Knihu si môže záujemca kúpiť len online na www.luxusnakniznica.sk, pričom si môže vybrať konkrétne číslo zväzku. K tomu získa zápis svojho mena do zoznamu darcov (na obnovu a ochranu Sixtínskej kaplnky), certifikát vlastníctva a biele rukavičky. A ako bonus k tomu súkromnú skupinovú prehliadku Sixtínskej kaplnky mimo otváracích hodín s odborným výkladom zástupcu vatikánskeho múzea.

Vaše meno sa môže ocitnúť vygravírované v treťom zväzku spolu s menom pápeža Františka, či ďalšími slávnymi menami umelcov a podnikateľov z celého sveta.

„Kto nevidel Sixtínsku kaplnku, nemôže mať predstavu o tom, čo dokáže jeden človek,“ napísal pred vyše dvesto rokmi slávny nemecký spisovateľ Johann Wolfgang Goethe. Už stáročia priťahuje nádherná Sixtínska kaplnka záujem ľudí z celého sveta. Jej rozmery sú neuveriteľné – dĺžka viac ako 40 metrov, šírka 13 metrov a výška 20 metrov.

Jedinečná limitovaná edícia 3 kníh Sixtínska kaplnka je exkluzívne fotografické spracovanie kaplnky v mierke 1:1, reprodukcie diel majú rozmery 43,5 × 61 cm. Fotografické snímky robili experti pomerne dlho špeciálnou laserovou technikou pomocou zdokonaleného prístrojového vybavenia.

Výzdoba Sixtínskej kaplnky vo Vatikáne je dielo Michelangela Buonarrotiho a ďalších významných umelcov talianskej renesancie. Na 1 200 štvorcových metroch fresiek Michelangelo vlastnými silami a gigantickým výkonom zobrazil Stvorenie sveta a Posledný súd. Vzniklo dielo, ktoré je úžasným biblickým rozprávaním v obrazoch, ale aj skutočným vyjadrením zázračnej spriaznenosti dvoch síl – Božieho a kresťanského posolstva a tvorivej vôle Človeka. Každá kniha obsahuje 254 plnofarebných strán a spolu vážia 30 kilogramov.

Autor textu je súčasný riaditeľ Vatikánskych múzeí a profesor Antonio Paolucci. Zväzky limitovanej edície obsahujú tri časti: Posledný súd, Strop – Stvorenie sveta a Fresky z 15. storočia – maľby na južnej, severnej a západnej stene. Vďaka tomuto dielu možno uvidieť Sixtínsku kaplnku, ako ju nevidel žiadny bežný návštevník, a kedykoľvek sa k nej otvorením knihy vrátiť, píše sa na špeciálnom portáli Luxusná knižnica .

Tip na LUXUSNÚ knihu: Limitovaná edícia aj pre Slovákov!
7
Galéria
Zdroj: Bux.sk
Zdroj: Bux.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM