Rôzne

TIP NA VÍKEND: Sobota bude patriť čerešniam i syrovej niti, nedeľa všetkým otcom

Máte chuť na výborné čerešne, guláš či vytvoriť najdlhšiu syrovú niť? Víkend môžete zažiť splavovaním Hornádu alebo súťažne bicyklovať. V nedeľu je Deň otcov, oddýchnuť si môžete vonku. Napríklad s Lúčnicou v Trnave či na futbale v Trenčíne.

Ilustračný obrázok k článku TIP NA VÍKEND: Sobota bude patriť čerešniam i syrovej niti, nedeľa všetkým otcom
Zdroj: TASR

Tak ako každý piatok, aj teraz sme pre vás pripravili prehľad aktivít na tento víkend rozdelený podľa krajov.

Bratislavský kraj

V sobotu sa v hlavnom meste uskutoční tretí ročník podujatia Stredovek pri Dunaji. Podujatie začína o 10.00 h v Sade Janka Kráľa. Pre návštevníkov bude pripravený stredoveký program, turnaje peších bojovníkov aj lukostrelcov, ukážky remesiel, prednášky a stredoveká bitka.

Máte radi železnice? Príďte na Rendez 2016 – 18. celoslovenský zraz historických železničných vozidiel sa začne o 10.00 h v Rušňovom depe Bratislava východ. Podujatie potrvá do 19. júna.

Ak vám zdravie nie je ľahostajné, zapojte sa do AVON pochodu proti rakovine prsníka. Podujatie sa začne o 14.00 h na námestí pri OC Eurovea na Pribinovej ulici. Registrácia bude od 12.00 h.

Čítajte aj: Cez víkend vás na Obchodnej opantá vôňa levandule

Nájsť domov opusteným zvieratkám môžete v sobotu na podujatí Nájdite sa, ktorý je zameraný na podporu útulkov a opustených zvierat. Začiatok: o 10.00 h v Horárni Horský park.

Piaty ročník podujatia Devín patrí deťom sa začne o 10.00 h v areáli hradu Devín. Deti i dospelí budú mať možnosť na viacerých súťažných stanoviskách vyskúšať strieľanie z luku, jazdu na železnom koni či roztínanie jabĺčka mečom, viazanie turbana a vypočuť si, ako súvisia dejiny Devína s tureckými vojnami. O 14.00 h a o 16.00 h bude pripravená rozprávka Ruže a meč.

Slávnosti zberu čerešní s tradičnou čerešňovou štrúdľou Čerešňový juniáles sa začne o 18.00 h v Dome kultúry Dúbravka na Saratovskej 2/A.

Nedeľa od 09.00 bude patriť otcom. Deň otcov v Ružinove Areál netradičných športov, Pivoňková ulica a Park Andreja Hlinku

Trnavský kraj

V nedeľu o 17.30 h si môžete vychutnať vystúpenie umeleckého súboru Lúčnica, na ktorom predstaví svoj pestrý Reprezentačný program. Mestský amfiteáter v Trnave.

Trenčiansky kraj

Futbalový klub AS Trenčín pozýva na 8. ročník charitatívneho podujatia Hviezdy deťom, ktoré sa uskutoční v nedeľu 19. júna na futbalovom štadióne na Sihoti v Trenčíne.

Nitriansky kraj

Tento víkend sa môže tešiť na 14. ročník amatérskej súťaže vo varení gulášu. O zábavu sa postará skupina BRILAX. Kedy a kde: V sobotu 18. júna od 14.00 h, Futbalový štadión TJ Slovan Kynek.

Žilinský kraj

Návštevníci tretieho ročníka Celoslovenského syrárskeho jarmoku sa pokúsia prelomiť rekord z roku 2013 vo vytváraní najdlhšej syrovej nite na Slovensku. Areál Kozieho vŕšku pri Ivachnovej (okres Ružomberok) ožije tradíciami už túto sobotu 18. júna.

Liptovská Lužná bude v sobotu dejiskom športovej akcie Cyklopreteky Žilinskej ŽUPATOUR Nízkotatranská MTB tour 2016, ktoré sa začnú o 10.00 h pred futbalovým ihriskom.

V nedeľu o 10.00 h štartujú Slovenské rytierske dni 2016. Miesto: Strečno, hrad

Ak ste športový typ, príďte v nedeľu o 10.00 h na Martinský bicyklový deň. Miesto: Martin, Divadelné námestie

Banskobystrický kraj

V sobotu sa v Banskej Štiavnici uskutoční Multimediálny festival svetla Illumination, bude v uliciach historického centra mesta od 21.30 do 01.00 h.

Banská Bystrica pripravila na sobotu Medzinárodnú súťaž profesionálnych a dobrovoľných hasičov TFA Slovakia 2016, ktorá sa začne o 09.00 h v areáli a priestoroch Europa Shopping Center, Na Troskách 25.

Prešovský kraj

Vihorlatské múzeum (VM) v Humennom sprístupnilo pre milovníkov prírody a umenia putovnú výstavu veľkorozmerných fotografií pod názvom Skryté krásy divokej prírody. Vzhľadom na prebiehajúce rekonštrukčné práce si jednotlivé expozície budú môcť návštevníci pozrieť až v sobotu 18. júna, kedy budú brány renesančného kaštieľa v Humennom opätovne otvorené.

Košický kraj

Filmový festival Art Film Fest 2016 sa začína v piatok (17.6.) v Košiciach. Tento rok sa uskutoční už po 24. raz, prvý raz však na východnom Slovensku.

Ste proti cirkusom? V sobotu sa môžete pridať na protestný pochod za zákaz cirkusov zo zvieratami na Slovensku, ktorý sa začne o 14.00 h pri Dolnej bráne na Hlavnej ulici. Protestujúci sa presunú k OC Cassovia, kde bude protest od 16.00 h pokračovať.

Celodenný splav Hornádu – 19. jún 2016 o 10:00, Košice. Splav je vhodný nielen pre tých, čo už niečo za sebou majú, ale aj pre úplných začiatočníkov. Čaká vás požičanie lode a výstroje, inštruktor pre skupinu a doprava lodí na začiatok.

Ilustračné foto, TASR

program
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM