Webnoviny - Svet

TIPOS vyplatil v utorok druhý najvyšší jackpot v tomto roku

WEBNOVINY.SK

BRATISLAVA 5. mája (WBN/PR) – Vyplácanie výhier nie je poznačené súčasnou situáciou, v ktorej sa ocitla národná lotériová spoločnosť TIPOS v súvislosti s poslednými udalosťami, ktoré sa týkajú sporu s cyperskou spoločnosťou Lemikon Limited. „Jedným z posledných dôkazov je vyplatenie sumy 1.529.608,35 eura hráčovi, ktorý vyhral jackpot v prvom ťahu nedeľného prvomájového žrebovania hry LOTO,“ povedal generálny riaditeľ národnej lotériovej spoločnosti TIPOS Miloš Ronec. Dodal, že hráčovi, ktorý si podal šťastný tip v Bratislavskom kraji, vyplatili výhru v pokladni spoločnosti TIPOS tento týždeň v utorok. „Ide o druhý najvyšší vyplatený jackpot v tomto roku,“ pripomenul Ronec. Od začiatku roka padol vyšší jackpot v hre len v polovici marca – 1.733.514,97 eura. Celkovo v najobľúbenejšej číselnej lotériovej hre na Slovensku padli v roku 2011 doteraz štyri jackpoty.

Prvomájové žrebovanie prinieslo radosť viacerým hráčom. „Finančne si prilepší aj hráč, ktorý podal tip v zberni v Trnavskom kraji a v prvom ťahu získal druhú cenu. Nezanedbateľná čiastka 10 473,80 eura ho určite poteší,“ skonštatoval Ronec. V spomínaný deň si dvaja hráči vďaka doplnkovej hre JOKER polepšili o 3 300 eur. Na to im stačilo priplatiť si k hre LOTO pre jedno žrebovanie 0,35 eura. Jackpot padol v nedeľnom žrebovaní aj v hre LOTO 5 z 35. „Výhra 14 857,30 eura zas urobila na Prvého mája radosť hráčovi, ktorý svoj tip podal v zberni v Banskobystrickom kraji,“ dodal generálny riaditeľ spoločnosti TIPOS.

Ronec zdôrazňuje a opätovne pripomína hráčom a priaznivcom číselných lotériových hier, že TIPOS naďalej prijíma stávky a garantuje vyplácanie výhier. „Robíme všetko preto, aby sme TIPOS, ako súčasť moderných slovenských tradícií, ochránili pre ľudí, ktorí nám dôverujú a sú s nami aj v období, keď tieto tradície ohrozujú rôzni špekulanti,“ skonštatoval Ronec.

V hre LOTO v prvom ťahu čaká na hráčov v nasledujúcom nedeľnom žrebovaní jackpot 300-tisíc eur a v druhom ťahu 879 285,30 eura. V doplnkovej hre JOKER sa naakumuloval jackpot na takmer 89-tisíc eur. Fantastická výhra čaká v piatkovom žrebovaní v hre EUROMILIÓNY. „TIPOS garantuje vyplatenie aj rekordného jackpotu v hre EUROMILIÓNY v rekordnej výške viac ako 7,4 mil eur,“ uviedol Ronec.

Obchodná spoločnosť TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a.s. vznikla zápisom do obchodného registra dňa 28. januára 1993. Predmetom činnosti spoločnosti je predovšetkým prevádzkovanie štátnej lotérie, a to: číselných lotérií, hazardných hier prevádzkovaných prostredníctvom internetu a špeciálneho binga. Slovenská republika zastúpená Ministerstvom financií Slovenskej republiky je jediným akcionárom spoločnosti TIPOS.

Rastislav Čépe, hovorca TIPOS, národnej lotériovej spoločnosti, a.s.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM