Lucia Lauková Kultúra

TIPY na predĺžený VÍKEND: Na Devíne a Nitrianskom hrade ožije stredovek

Čaká nás predĺžený víkend. Pozrite si širokú ponuku podujatí naprieč slovenskými krajmi.

Ilustračný obrázok k článku TIPY na predĺžený VÍKEND: Na Devíne a Nitrianskom hrade ožije stredovek
Zdroj: TASR

Bratislavský kraj

Bratislava – Rytieri na Devíne – Prví tohtoroční „Rytieri na Devíne“ sa návštevníkom predstavia už 7. mája. Ako to už býva zvykom, čaká na vás bohatý program, ktorý vyvrcholí rytierskym turnajom na koňoch.

Bratislava – Račianske hody – o 14.00 h v sobotu 6. mája sa môžete tešiť na Račianske hody v priestoroch amfiteátra v Bratislave – Rači

Bratislava – Musica cameralis 17 – o 17.00 h v sobotu 6. mája vás čaká koncert s odborným komentárom Musica cameralis 17 v Pálffyho paláci na Zámockej 47 v Bratislave.

Bratislava – Koncert na Devíne – o 19.30 h v sobotu čaká návštevníkov hradu Devín koncert britského minimalistického skladateľa súdobej hudby Michael Nyman Band

Bratislava – Koncert skupiny Hudba z Marsu – v sobotu 21.00 h poteší v fanúšikov v Bratislave kapela Hudba z Marsu. Koncert odohrajú v Luna Bare na Rajskej 2 v Bratislave.

Bratislava – Komorný koncert Schubertiade – o 19.30 h v nedeľu sa budú v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca niesť tóny klasickej hudby. Tešiť sa môžu priaznivci komornej hudby.

Žilinský kraj

Valča – Echo heligónky 2017– o 15.00 h v sobotu 6. mája sa bude konať 5. ročník prehliadky heligonkárov Echo heligónky 2017
kultúrny dom vo Valči

Liptovský Mikuláš – Koncert Kataríny Koščovej – o 19.00 h v sobotu si môžete vychutnať koncert speváčky Katky Koščovej v priestoroch kaviarne Diera do sveta na Námestí osloboditeľov 1 v Liptovskom Mikuláši.

Vychylovka – Podujatie Svetom moje svetom – Drotárska nedeľa čaká návštevníkov skanzenu Vychylovka 7. mája o 13.30 h.

Košický kraj

Košice – Adamcove dni – v sobotu o 17.00 h sa budú konať 11. slávnosti zborového spevu v Kunsthalle/Hala umenia v Košiciach.

Košice – Akustický koncert Jožka Kováčika – v pondelok o 16.00 h sa bude konať akustický koncert Jožka Kováčiak v iCoffeeBar na Kežmarskej 3 v Košiciach

Nitriansky kraj

Bátovce – Premiéra predstavenia Miracles – v nedeľu o 21.00 h odohrajú v divadle Potôň v Bátovciach premiéru predstavenia Miraclec.

Arborétum Mlyňany – Ambrózyho dni otvoria počas víkendu 6. a 7. mája tohtoročnú letnú sezónu v Arboréte Mlyňany. Arborétum pripravilo pre návštevníkov prehliadky parku s odborným výkladom, tvorivé dielne pre deti i kultúrny program.

Topoľčianky – Ranžírung v nedeľu 7. mája o 14:30 h v parku Topoľčianky. V známom parku Topoľčianky bude už čoskoro poriadne živo. Blíži sa prvá veľká akcia tohto roka, tretí ročník obnovenej tradície parku – Ranžírung. Ranžírung je historická tradícia, ktorá sa kedysi v parku konávala každý rok. Ide o slávnosť, pri ktorej sa z takzvanej oranžérie vynášajú kvety a rastliny, rôzne citrusovníky, banániky, všeličo, čo v minulosti pestovali šľachtické rody.

Nitra – Žigmundov stredovek – v nedeľu 7. mája od 13.00 do 18.00 h, na Nitrianskom hrade. Návštevníkov čaká šermiarske vystúpenie, historické tance, výučba historického šermu a dobového tanca, dobová kuchyňa, módna prehliadka historických kostýmov, fotenie návštevníkov v historických kostýmoch, sokoliari, hry pre malých aj veľkých a pasovanie za rytierov, Turecká kaviareň, orientálne tance. Vstupné na podujatie je 5 eur, pre deti, študenti, dôchodcov 2,50 eur a pre deti do 5 rokov zdarma.

Prešovský kraj

Bardejov – Ander z Košíc- v pondelok o 18.00 hodine sa bude konať galakoncert v kine Žriedlo v Bardejovských kúpeloch.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM