Rôzne Zo Slovenska

TIPY NA VÍKEND: Biela noc osvieti východ, ovčiari budú hľadať najkrajšiu ovečku

Prvý októbrový víkend je bohatý najmä na gastronomické podujatia. Hlavné mesto ovládnu rodičia s deťmi, stred kotlíková kapustnica a východ bežecký maratón.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Biela noc osvieti východ, ovčiari budú hľadať najkrajšiu ovečku
Zdroj: TASR

Bratislavský kraj

Karloveské hody – Námestie sv. Františka v piatok o 15.00 h – Stavanie hodového stromu a viazanie hodového strapca, o 16h30 oficiálne otvorenie. Hody si môžete vychutnať až do nedele 2. októbra s pestrým kultúrnym a hudobným programom. Viac info o podujatí tu.

Červený Kameň – Malokarpatská vínna cesta na Hrad Červený Kameň sa začne v sobotu o 13.00 h, keď sa otvoria hradné pivnice a osobne 22 vinárov zo Svätého Jura, Limbachu, Pezinka, Modry, Dolian a iných oblastí ponúkne svoje vína.

Stupava – Podujatie Dni Zelá 2016 budú v dňoch 30. septembra až 2. októbra. Súčasťou programu bude aj trojdňový Remeselnícky jarmok a výstava Úroda.

Bratislava – Sprievod nosiacich rodičov v rámci Medzinárodného týždňa nosenia detí (2. – 8. október) začne v nedeľu o 16.00 h na Primaciálnom námestí a je naplánovaný cez historické centrum Bratislavy. Koniec sprievodu bude v hračkárstve Woow Toys na Dvořákovom nábreží 3.

Čítajte aj: Najbližší víkend bude v Karlovke patriť tradičným hodom. Tie prinesú viaceré novinky

Trnavský kraj

Hlohovec – Otvorenie podujatia Ukončenie letnej turistickej sezóny sa uskutoční v sobotu o 11.00 h v amfiteátri Pánska záhrada. V rámci podujatia vystúpi skupina Vrbovské vŕby a historický šerm predvedie skupina Wagus.

Čítajte aj: TOP 10 októbrových podujatí v Trnave a okolí

Trenčiansky kraj

Jablonka – Jablonkové kumštovanie – v sobotu sú pripravené ukážky spracovania ovocia, ochutnávky produktov z ovocia, deň otvorených dverí v pálenici s degustáciou, atrakcie pre deti, kultúrny program a predajné stánky.

Partizánske – Siedme majstrovstvá okresu Partizánske vo varení gulášu – O zlatú varešku sa uskutočnia v sobotu od 9.00 h na priestranstve pri Pivárni Kotolňa, Luhy II.

Nitriansky kraj

Nitra – Night Run 2016 Nitra sa začne v piatok o 21.00 h na Svätoplukovom námestí. Bežecký zážitkový beh na 10 km a na 5 km povedie cez historickú časť mesta a Park na Sihoti. 5 km dlhý AVON Beh je charitatívny beh na podporu žien, ktoré bojujú proti rakovine prsníka.

Zdroj: TASR

Žilinský kraj

Martinček – Dobrovoľný hasičský zbor obce Martinček v spolupráci s dobrovoľníkmi pozývajú na 2. ročník Furmanských pretekov, ktoré sa uskutočnia v obci so začiatkom v sobotu o 10.00 h.

Ludrová – Obec Ludrová a OZ Ludrovská iniciatíva pozývajú v sobotu na 3. ročník slávností spojených s ovčiarstvom a chovom oviec. Pripravený je bohatý kultúrny program i výber tradičných jedál a sprievodných programov, výstava zvoncov, odváranie syra, súťaž o najkrajšiu ovečku, vozenie na koňoch.

Banskobystrický kraj

Hnúšťa – Súťaž vo varení kotlíkovej kapustnice sa bude konať v sobotu v parku pri Dome kultúry v Hnúšti.

Čítajte aj: Čo zažijeme v Bystrici a okolí cez víkend? Stačí klik a akcie máte ako na dlani

Prešovský kraj

Sabinov – Mesto Sabinov v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom v Sabinove v súvislosti so Svetovým dňom cestovného ruchu pripravuje Jesenný kultúrny festival, ktorý sa uskutoční v sobotu o 11.00 h v parku na námestí.

Domaša – Pozorovanie migrujúceho vtáctva na vodnej nádrži Malá Domaša – Európske dni vtáctva 2016 budú v sobotu.

Stará Ľubovňa – Ľubovniansky jarmok, ktorý tento rok oslávi 25. výročie, sa začal tradičným Banánovým behom. Súčasťou jarmoku, ktorý potrvá do nedele 2. októbra, je kultúrny program v meste, ale aj v priestoroch Ľubovnianskeho hradu, kde slávnosti vyvrcholia. Hlavný a oficiálny program bude v piatok 30. septembra.

Košický kraj

Košice/Turňa nad Bodvou – Maratónsky klub a občianske združenie Detská železnica Košice pozývajú v sobotu na výlet vlakom z Košíc do Turne nad Bodvou. Maratónsky vláčik zostavený z motorových vozňov typu 810 odchádza o 8.50 h z hlavnej železničnej stanice v Košiciach.

Košice – V rámci siedmeho ročníka festivalu Biela noc bude pripravených 32 umeleckých zastávok, osem headlinerov a vznášajúci sa prstenec francúzskeho umelca Vincenta Leroya v Kunsthalle.

Ilustračné foto, TASR

tipy na vikend
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM