Lucia Lauková Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Čaká nás vítanie jari i tradičné veľkonočné jarmoky a trhy

Zaujíma vás aké akcie a podujatia sa budú konať počas víkendu na Slovensku? Pozrite si náš prehľad udalostí naprieč jednotlivými krajmi.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Čaká nás vítanie jari i tradičné veľkonočné jarmoky a trhy
Zdroj: TASR

Banskobystrický kraj

Banská Bystrica – Trh v Záhrade – Chcete nakúpiť zaujímavé darčeky či nevšedné vecičky? V Záhrade – Centre nezávislej kultúry sa v sobotu 8. apríla opäť uskutoční obľúbený Trh v Záhrade. Konať sa bude od 8:00 do 18:00 hod.

Banská Bystrica – Veľkonočné trhy – Veľkonočné trhy potrvajú do 12. apríla. Už v nedeľu 9. apríla o 14:00 sa však uskutočnia aprílové Potulky mestom pri Mariánskom stĺpe na Námestí SNP. Návštevníci sa počas nich dozvedia, čím boli zaujímavé veľkonočné oslavy v minulosti a v čom sa líšili od zvykov v okolitých obciach a iných regiónoch Slovenska.

Lučenec – Veľkonočný jarmok v Lučenci – Veľkonočný jarmok v Lučenci sa bude konať v dňoch 07.-08.04.2017

Bratislavský kraj

Dúbravka – Dúbravský veľkonočný jarmok – od 8. do 9. apríla v čase od 10:00 do 20:00 hod. v Dome kultúry Dúbravka. . Dúbravský jarmok v kultúrnom dome bude mať už svoj tretí ročník a je akousi predzvesťou veľkonočných sviatkov jari.

Šenkvice – Svätý Jur – Veteránska jazda – 8. apríla. Fanúšikovia starých veteránov, veterány odštartujú z námestia v Šenkviciach a presunú sa na námestie vo Svätom Jure, kde bude od 10:30 – 11:30 prehliadka vozidiel. Kto si nestihne prezrieť krásu veteránov, môže tak urobiť ešte od 13:00 – 14:00 hod. na námestí v Šenkviciach.

Bratislava – Národný beh Devín – 9. apríla Hrad Devín. Jubilejný 70. ročník Národného behu Devín – Bratislava je bežecká udalosť roka, ktorej sa zúčastňujú všetky vekové kategórie. Najstaršie atletické podujatie na Slovensku odštartuje spod hradu Devín a povedie 11 km dlhou traťou až do centra Bratislavy.

Modra – Deň Modranských pivníc – 8. apríla v čase od 13:00 do 22:00 hod. Deň Modranských pivníc prinesie v sobotu do Modry neopakovateľnú atmosféru. Štyridsaťjeden vinárov otvorí starobylé pivnice, v ktorých si pochutnáte na výbornom víne, ale aj tradičnej gastronómii nášho kraja. Spoznáte tajomné zákutia Modry zväčša pred návštevníkmi ukryté a nahliadnete do života vinárskych rodín.

Košický kraj

Košice – Symboly jari – 7. až 8. apríla 2017 od 8:00, Verejná knižnica Jána Bocatia. Na výstave vo VKJB svoje umenie prenesené na škrupinky vajíčok predstavia Helena Kramaričová z Košíc, Jozef Hvozdík zo Sečoviec, Oľga Arvaiová z Vojčíc a Alena Pelechová z Rakovca na Ondavou.

Košice – Aprílové potulky: Renesančné Košice – 7. až 9. apríla 2017, Začiatok pred Štátnou vedeckou knižnicou. Milan Kolcun aj tentokrát priblíži miesta, o ktorých ani netušíme, že sa v centre mesta nachádzajú. Ako metropola východu vyzerala v časoch, keď žil Leonardo da Vinci či Michelangelo? Čo bolo vtedy v móde, kto bol renesančnou Superstar? Aké boli renesančné bosorky a renesanční rytieri? A prečo práve vtedy naše mesto zažilo najväčšiu svadbu všetkých čias?

Košice – Veľkonočné trhy na Dominikánskom námestí – 7. až 8. apríla 2017 od 9:30 hod. Ako je už zvykom, aj v tomto roku začne nová sezóna práve veľkonočnými trhmi. Očakáva sa na nich veľké množstvo ľudových remeselníkov, ktorí sa budú prezentovať jednak svojou zručnosťou pri predvádzaní svojho remesla, ako aj hotovými výrobkami.

Nitriansky kraj

Štúrovo – Veľkonočné trhy v Štúrove – Dňa 9. apríla od 14 do 20 hod. sa v priestoroch kultúrneho domu uskutočnia Veľkonočné trhy. Čaká Vás pestrá paleta veľkonočných variácií, remeselníci, cukrári, pekári, umelci, predajcovia so svojimi produktmi a kultúrny program, do ktorého sa môžete zapojiť aj Vy. Vlastnú tvorivosť môžete realizovať v tvorivých dielňach. Kto chce predviesť svoj talent a rád by zaspieval, recitoval, tancoval alebo zahral na hudobnom nástroji pred obecenstvom, môže tak v tento deň urobiť.

Nitra – Majstrovstvá Slovenska v tanečnom športe – 8. apríla od 10.00 h, Mestská športová hala. Vo finále a semifinále zatancujú najlepšie slovenské tanečné páry v štandardných a latinsko-amerických tancoch, majstri SR v plesových choreografiách, a vicemajstri SR v exhibíciách. Hostia večera sú Tanečná show Credance Piano show Jozej Hollý.

Nitra – Koncert Medial Banana – 8. apríla od 21.00 h, Music A Café v Cento Nitra – Medial Banana je najznámejšia slovenská reggae kapela, ktorá oslovuje svojím žánrovým prelínaním vo svojej hudbe, vtipnými textami zo života a energickými živými vystúpeniami. Vstupné 7 eur.

Nitra – La Gioia & Band: Rockové balady – 9. apríla o 19.00 h, Nájomná jednotka 210 – OC MAX. La Gioia prichádza s úplne novou dávkou energie – rockové snenie- známe balady svetovej aj domácej produkcie v doprovode štyroch bravúrnych hudobníkov z Nitry- gitara Martin Ralík, bicie Martin Ševčík, čelo Martina Uhrínová a klávesy Tony Marko. Vstupné 15 eur.

Zlaté Moravce – Veľký konský deň – 7. a 8. apríla, Národný žrebčín Topoľčianky. Veľký konský deň v Národnom žrebčíne Topoľčianky je u chovateľskej verejnosti veľmi obľúbenou udalosťou, žrebčín ho preto organizuje aj tento rok.Táto špecialita je určená pre všetkých milovníkov koní, pre ľudí, ktorí chcú kone kupovať či predávať, pre záujemcov o jazdecké, podkováčske a iné chovateľské potreby. Na svoje si prídu chovateľské združenia i stredné odborné školy a učilištia so zameraním na chov koní a jazdectvo.

Nové Zámky – Kvetná nedeľa – 9. apríla 2017 o 19:00, Rímskokatolícky farský kostol Povýšenia sv. Kríža.K Veľkej noci prichystalo mesto i ďalší koncert – tentoraz v kostole na Hlavnom námestí. Obyvatelia si budú môcť užiť acapella predstavenie skupiny For You.

Prešovský kraj

Prešov – Objavovanie Prešova – 8. apríla 10:00 – 12:00 a 9. apríla 14:00 – 16:00 pri MIC. Objavovanie Prešova patrí už k tradičným a obľúbeným podujatiam, ktoré každý mesiac láka nielen zvedavých Prešovčanov, ale aj návštevníkov mesta a je určené všetkým vekovým kategóriám. Jeho cieľom je oboznámiť širokú verejnosť s historickými aj súčasnými zaujímavosťami mesta i jeho blízkeho okolia. Téma: Caraffove krvavé jatky.

Poprad – Blší trh a burza starožitností – 8. apríla od 8:00 do 15:00 h Poprade na parkovisku pri Bille.Tradičný blšák, zberateľská burza starožitností a ďalších milých vecí už 8.apríla v Poprade!

Poprad – GeRock KABAT revival – 8. apríla o 21.30 h v ROCK Fabric v Poprade. Prvý raz v Rock Fabric v Poprade sa predstaví revival kapela skupiny KABÁT.

Trenčiansky kraj

Trenčín – Slobodná Európa – 8. apríla 8.4.2017 o 20:00 h v Piano Clube v Trenčíne. Celý koncert bude rozdelený na dve časti. Prvá časť bude pozostávať zo všetkých 16-tich po sebe idúcich skladieb z albumu „Pakáreň“ a druhá časť koncertu bude pozostávať už z pesničiek z nášho štandardného koncertného repertoáru v tomto období. Hosťom koncertu bude skupina Beautiful Bastards.

Nové Mesto nad Váhom – Latino Show – 8. apríla v Blue Note v Novom Meste nad Váhom. Kapela Dominika Titková & Friends pod vedením talentovanej speváčky a saxofonistky prekvapí nielen tradičnými skladbami, ale aj neobvyklými aranžmánmi známych piesní, ktoré by ste v latino rytmoch pôvodne vôbec nečakali! Latino show doplní bubnová show CAMPANA BATUCADA.

Trnavský kraj

Skalica – Veľkonočné farmárske trhy na Golfe – 8. apríla v Golf Resort Skalica. Nájdete tu farmárske a remeselné výrobky, v reštaurácii divinové špeciality, od 12.00 h bude hrať CM Šibénka, Lukostrelecké stanovište, veľkonočný fotokútik, pletenie korbáčov, kováčska vyhňa, malovanie obrázkov a mandál pieskom.

Piešťany – Robo Opatovský – 8. apríla o 21.00 h v ArtJazzGallery Piešťany. Robo Opatovsky vás pozýva nové turné v 12 slovenských mestách. Na koncertoch si spolu s Robom zahrajú špičkoví hudobníci Štefan Bugala (perkusie,vibra­fón), Andrej Urminský (akustická gitara), Ondrej Jurasi (trubka) v špeciálnej unplugged verzii koncertov. Repertoár koncertov bude pozostávať z jeho najväčších hitov 20-ročnej kariéry a niekoľkých noviniek. Môžete sa tešiť na hity ako „Natália“, „Sen“, “Prílev energie“ alebo „Prší“ v nových akustických aranžmánoch. Vstupné 10 eur.

Žilinský kraj

Nižná – Vítanie jari – 8. apríla od 14.00 hodiny v Rotunde v Nižnej. Vítanie jari spojené s utopením Marmulieny v rieke Orava. Krásny folklórny program, veľkonočné tvorivé dielne, úkážky tradičných techník zdobenia vajíčok a jarné trhy.

Martin – Lucie Bíla – 8. apríla o 18.00 h v Športovej hale Podháj v Martine. Devätnásťnásobná česká zlatá slávica Lucie Bílá prichádza pri príležitosti vydania jej najnovšieho CD – HANA koncertovať na Slovensko.

Žilina – Sanchez Amsterdam – 8. apríla o 21.00 h v Smer Music Bar Žilina. Sanchez Amsterdam sa po úspešnom roku 2016, kedy sa predstavili na väčšine SK festivalov, či supportom na zimnom turné skupiny The Paranoid rozhodli, že vyrážajú na svojé vlastné turné „EXCLUSIVO TOUR 2017“ kde predstavia svoj album NEZASTAVÍŠ aj svoje ďaľšie single. Vstupné 4 eurá.

Slovenské Pravno – Scrub motocross cup – 9. apríla Motokrosový areál Ze-Tec od 8.00 h. Sezóna motokrosových jazdcov odštartuje už 9.4.2017 na MX trati v Slovenskom Pravne!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM