Rôzne

TIPY NA VÍKEND: Február vyvrcholí minifestom európskych rozprávok

Posledný februárový víkend bude patriť fašiangom a pochovávaním basy. Na stredné Slovensko zavíta humorista Ander z Košic, rodiny s deťmi pobavia rozprávky.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Február vyvrcholí minifestom európskych rozprávok
Zdroj: TASR

Bratislavský kraj

Modra – Na fašiangy výskaj, v pôste brucho stískaj! Organizátori pozývajú na 13. ročník podujatia Fašiangy v Modre, ktorý sa bude konať v sobotu od 09.00 h pred kultúrnym domom. Fašiangy tu slávia súťažou vo varení kapustovej polievky. Vyhodnotenie súťaže je naplánované na 14.30 h.

Viničné – Výstava vín. Spolok priateľov vína vo Viničnom organizuje v sobotu od 13.00 h 35. ročník súťaže Výstava vín Viničné 2017. Táto výstava je zaradená do zoznamu nominačných výstav hroznových vín pre Národný salón vín

Trnavský kraj

Trnava – Ples mesta Trnava a vzápätí po ňom Ples seniorov čaká v závere tohto týždňa Trnavčanov. Uskutočnia sa na rovnakom mieste v rozpätí ani nie 24 hodín.

Reprezentačný ples mesta píše už svoju 22. kapitolu. V sobotu 25. februára od 20. hodiny bude mať v jednom z trnavských hotelov znovu aj charitatívny účel. Výťažok z neho radnica zakaždým venuje tím, ktorí to potrebujú. V nedeľu 26. februára o 17. hodine zaplnia sálu seniori na druhom ročníku fašiangovej zábavy.

Trenčiansky kraj

Považská Bystrica – Karneval na ľade, 26. februára o 15:00, zimný štadión. Priamo na ľade sa bude v našom meste konať aj jeden karneval, určený prioritne pre deti a rodičov. Pripravené sú rôzne hry a aj karnevalová diskotéka. Vstup je voľný.

Nitriansky kraj

Nitra – Fašiangový jarmok a bohatý kultúrny program bude súčasťou Nitrianskych fašiangov, ktoré sa uskutočnia v sobotu 25. februára na Svätoplukovom námestí. Ich súčasťou bude fašiangový jarmok, na ktorom budú prezentovať svoje výrobky ľudovo-umeleckí remeselníci z celého Slovenska.

Žilinský kraj

Martin – Už sa fašiang kráti je názov podujatia, ktoré organizuje Múzeum slovenskej dediny v nedeľu od 10.00 do 16.00 h. Zaspievať i zatancovať si budú môcť návštevníci s rôznymi maškarami vo fašiangovom sprievode o 10.30, 12.30 a 14.30 h. Predstavia sa aj fašiangovníci a muzikanti z Folklórnej skupiny Limbora z Prečína s programom Chodzenie po kláce. Za náreku plačiek a veselej muziky pochová celý sprievod basu, ktorá tak bude odpočívať až do vzkriesenia po Veľkej noci.

Žilina – V sobotu o 16.00 sú pripravené Roztancované fašiangy. V programe sa predstaví folklórny súbor Mladosť z Dubnice nad Váhom. Mestské divadlo v Žiline.

Zdroj: TASR

Banskobystrický kraj

Banská Bystrica – V sobotu o 17.00 h zavíta na stredné Slovensko Ander z Košíc. Legenda Slovenského humoru vás pobaví v aule SZÚ, Bernolákova 8 v Banskej Bystrici.

Banská Štiavnica – Slovenské banské múzeum pozýva na zimnú rodinnú hru pod názvom Hravý Starý zámok, ktorá sa bude konať v sobotu od 08.00 do 16.00 hodiny v priestoroch Starého zámku. Pre návštevníkov organizátori pripravili v priestoroch zámku netradičnú a zábavnú rodinnú hru s indíciami pod názvom Hravý Starý zámok. Deti sa budú môcť spolu s rodičmi prechádzať po areáli zámku a v jeho tajomných zákutiach hľadať indície a skladať pripravenú tajničku.

Prešovský kraj

Sabinov – Fašiangy v Sabinove je názov podujatia, ktoré pripravilo Mestské kultúrne stredisko v spolupráci s mestom Sabinov. Program sa začne v sobotu o 11.00 h v parku na námestí.

Stará Ľubovňa – Fašiangové podujatie Ej, fašiangy, fašiangy… sa začne v nedeľu o 14.00 h v skanzene pod hradom Ľubovňa. O program a dobrú zábavu sa postarajú členovia folklórneho súboru Vrchovina zo Starej Ľubovne, folklórny súbor Staroľubovňan zo Starej Ľubovne, ženská spevácka skupina Miľpošanka z Miľpoša a ľudová hudba bratov Jendrichovských z Novej Ľubovne.

Košický kraj

Trebišov – Fašiangy a tradičná zemplínska zabíjačka sa bude konať v sobotu od 10.00 h v areáli Trebišovského múzea. Zo Severného námestia pôjde aj tradičný fašiangový sprievod v maskách.

Košice – Minifest európskych rozprávok. Najväčší a najznámejší filmový festival na Slovensku – Art Film Fest, ktorý oslávi tento rok 25. výročie, prinesie do Košíc kvalitnú svetovú kinematografiu.

V rámci predfestivalového programu Európske filmy pre deti návštevníci uvidia zaujímavé filmy v dňoch 25. a 26. februára. Otváracím filmom oboch dní bude rodinná komédia Fiddlesticks so začiatkom o 10.00 h. Podujatie sa bude konať v K13 – Košické kultúrne centrá, Kukučínova 2.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM