Rôzne Zo Slovenska

TIPY NA VÍKEND: Mikuláš na ľade i stretnutie betlehemských pastierov

Prvý decembrový víkend bude najmä v mikulášskej atmosfére. Pripravené sú tanečné večierky, mikulášsky beh, zabíjačkové slávnosti i výstava psov.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Mikuláš na ľade i stretnutie betlehemských pastierov
6
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavský kraj

Janikov dvor – V piatok vymeňte bary za unikátne miesto: Zoberte priateľov k zabudnutému depu. V nikdy nedostavanom petržalskom „depe“ metra, ktoré je ikonou bratislavského streetartu, sa nachádza vstupný portál do zaplaveného tunela metra.

V sobotu rozhodne zavítajte do Incheby. Sú tam nielen vianočné trhy, na ktorých môžete nakúpiť darčeky, ale čaká vás aj podujatie plné spoločenských hier – HRAtislava 2016. Začiatok je o 10.00 h v Inchebe na Viedenskej ceste 3 – 7. Podujatie potrvá do 4. decembra.

Športovo-kultúrne podujatie Mikuláš na ľade sa uskutoční na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu od 10.00 h a na Zimnom štadióne v Dúbravke od 16.00 h. Na všetkých čaká diskotéka na ľade a dobré deti dostanú mikulášsky darček.

Trnavský kraj

Trnava – Každý deň počas adventu môžu prísť návštevníci trnavských vianočných trhov o 15. hodine do Západoslovenského múzea. Budú mať možnosť pozrieť si výstavu Vianoce v 60. rokoch. Na výstave si môžu pozrieť aj zaspomínať, ako to vyzeralo v domácnostiach počas sviatkov pred polstoročím. Výstava potrvá do 8. januára, vstupy zadarmo možno využiť do 23. decembra.

Trenčiansky kraj

Mikulášska dance night čaká na zabávajúcich v Považskej Bystrici už v piatok v LIFE music club. Nebudú chýbať najväčšie tanečné párty hity, o hudbu sa postará DJ Majco. Je pripravená aj odmena pre najkrajšieho anjela, čerta a Mikuláša.

Zdroj: TASR

Nitriansky kraj

Nitra – Medzinárodná výstava psov 2016 bude v dňoch 3. – 4. decembra v priestoroch výstaviska Agrokomplex na Výstavnej 4.

Žilinský kraj

Sučany – Turčianske kultúrne stredisko v Martine pozýva na Sučiansku zabíjačku a 23. Sučiansky jarmok ľudových remesiel, ktoré sa uskutočnia o 12.00 h na Námestí SNP.

Banskobystrický kraj

Malachov – Príchod Mikuláša a domáca zabíjačka na obecnom dvore láka všetkých milovníkov tradícií do Badína. Podujatie spojené ochutnávkou špecialít, folklórom a pestrým programom začína v sobotu o 9.00h.

Prešovský kraj

Litmanová – Pútnické centrum hora Zvir pozýva na slávenie Fatimskej soboty od 10.00 h.

Prešov – Handmade trhy sa uskutočnia v sobotu o 14.00 h na Hlavnej 89.

Prešov – Druhý ročník nesúťažného Prešovského mikulášskeho behu v maskách sa začne v nedeľu 17.00 h na Hlavnej ulici.

Košický kraj

Janík/Košice – Kultúrne centrum údolia Bodvy a Rudohoria (KCÚBaR) organizuje v dňoch 3. a 4. decembra v Košiciach a v obci Janík medzinárodné stretnutie betlehemských pastierov. Vianočnú atmosféru s tradičnými zvykmi predstavia kolektívy zo Slovenska, Rumunska a Maďarska. Betlehemskí pastieri sa o 15.00 h stretnú v obci Janík na 15. ročníku stretnutia betlehemcov.

Zima so sebou často prináša menej pohybu a viac posedávania pred televíziou. Pokiaľ ste sa rozhodli, že túto zimu nezleniviete, vyberte sa do Cassovie na inline korčuľovanie. Doneste si korčule a prilby, o ostatné sa postarajú za vás.

Ilustračné foto, TASR

TIPY NA VÍKEND: Mikuláš na ľade i stretnutie betlehemských pastierov
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM