Rôzne

TIPY NA VÍKEND: Preteky v ľadovom lezení, na sánkach i psie záprahy

Víkend je pestrý najmä na zimné pretekové športové aktivity. Čaká nás prvý ročník Furmanských pretekov, Krňačkové preteky Heľpa 2017 i pravá východniarska zabíjačka.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Preteky v ľadovom lezení, na sánkach i psie záprahy
Zdroj: pixabay.com

Bratislavský kraj

Bratislava – Prvý novoročný Trh-piac-markt sa začne v sobotu o 10.00 h v Starej tržnici na Námestí SNP 25. Pravidelný sobotný potravinový trh.

Bratislava – Derniéra profilového výstavného projektu Slovenského národného múzea „4 milióny v múzeu. Čo sme nadobudli.“ sa uskutoční v nedeľu o 15.00 h v budove SNM na Vajanského nábreží 2. Pripravený je lektorský výklad o spôsoboch, skúsenostiach a úskaliach získavania nových prírastkov do múzea i malý kvíz.

Trnavský kraj

Galanta – Nezisková organizácia Čistý deň pozýva v nedeľu od 10.00 h v estrádnej hale Mestského kultúrneho strediska na Hip Hop koncert. Koncert na podporu zariadenia Čistý deň je spojený s celodenným preventívnym programom a odborným poradenstvom v oblasti drogových závislostí. Pre dobrovoľných záujemcov možnosť orientačných testov na prítomnosť drog.

Trenčiansky kraj

Považská Bystrica – Kto má rád aktívnu formu oddychu, toho určite poteší, že lyžiarsky vlek Mašková bude premávať zadarmo, a to nasledovne: v piatok od 14:00 do 16:30, počas soboty a nedele zas od 10:00 do 16:00.

Nitriansky kraj

Zlaté Moravce – Aj počas tohto víkendu bude zlatomoravecký zimný štadión otvorený pre verejnosť. Ak ste fanúšikom korčuľovania, môžete sa na zimák prísť vyblázniť v nedeľu v časoch – 14:00 – 16:15 hod.

Žilinský kraj

Zuberec – Preteky psích záprahov WSA World Cup Zuberec 2017 sa začnú v sobotu o 09.00 h v areáli Múzea oravskej dediny v Zuberci na Brestovej. Podujatie potrvá do 15. januára.

Hričovské Podhradie – Prvý ročník Furmanských pretekov sa začne v sobotu o 09.00 h pri futbalovom ihrisku. Súťažiť sa bude v disciplínach furmanský slalom, práca s drevom a ťažký ťah.

Liptovská Lúžna – Klub slovenských turistov Liptovská Lúžna pozýva na preteky v jazde na sánkach o cenu Prievalca, ktoré sa uskutočnia v nedeľu o 09.00 h nad obcou. Súťažiť budú muži, ženy, žiaci, žiačky a rodičia s deťmi.

Zdroj: pixabay.com

Zázrivá – Obec Zázrivá pozýva na súťaž v spoločenskej hre „DÁMA“, ktorá sa uskutoční v nedeľu o 13.00 h v kultúrnom dome Zázrivá. Súťaž bude prebiehať v troch kategóriách: 1. deti do 10 rokov, 2. deti do 15 rokov a 3. nad 15 rokov.

Banskobystrický kraj

Banská Bystrica – Januárové potulky mestom – Jedinečné tunely v okolí Banskej Bystrice so sprievodkyňou Vlastou Chriašteľovou sa začnú v nedeľu o 14.00 h v Cikkerovej sieni Historickej radnice na Námestí SNP 1.

Heľpa – Krňačkové preteky Heľpa 2017 sa začnú v sobotu o 09.00 h na Holom vrchu.

Prešovský kraj

Svidník – Pravú východniarsku zabíjačku majú naplánovanú organizátori vo svidníckom skanzene v sobotu o 13.00 h. Vyrábať budú rôzne zabíjačkové špeciality. O 13.30 h bude sánkovačka a stavanie snehuliakov.

Nová Ľubovňa – Občianske združenie Aktívny život pozýva na preteky v klasickom behu na lyžiach pod názvom Stíhačky okolo Jakubianky. Štart je v sobotu od 10.00 h od bistra Štelka.

Košický kraj

Letanovce – Horolezci zo Slovenska, Česka, Maďarska a Poľska sa zúčastnia pretekov v ľadovom lezení a drytoolingu. Štvrtý ročník podujatia v Slovenskom raji sa uskutoční v sobotu 14. januára. Celková výška ľadu dosiahne 200 metrov a povedie cez rokliny Suchá Belá a Kyseľ. Nočný šprint bude pozostávať z večerného lezenia na čas, pričom výška ľadu bude zhruba 30 metrov.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM