Rôzne

TIPY NA VÍKEND: Svätojánske fašiangy, výstava psov i retro zábava

Fašiangy v slovenských mestách pokračujú aj tento víkend. Bude sa pochovávať basa, nebudú chýbať zabíjačky, milovníkov psov potešia najkrajšie plemená.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Svätojánske fašiangy, výstava psov i retro zábava
10
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavský kraj

Bratislava – Svetová špeciálna výstava slovenských národných plemien sa začne v sobotu a v nedeľu o 09.30 h v priestoroch Incheby na Viedenskej ceste 3 – 7.

V sobotu o 20.00 h začína Bratislavský bál 2017. Reduta, Námestie E. Suchoňa 1.

Trnavský kraj

Trnava – Študenti z Fakulty masmediálnej komunikácie UCM v Trnave pripravili druhý ročník herného festivalu UniCon, ktorý sa uskutoční 17. – 19. februára v Trnave a to konkrétne v priestoroch bývalej ZŠ v Jame. Celé podujatie štartuje v tento piatok od 18.00 hodiny.

Trenčiansky kraj

Sobota 18. februára až do nedeľného rána bude patriť v Slopnej fašiangom. Nebude chýbať fašiangový sprievod dedinou s ľudovou hudbou, ochutnávka zabíjačkových špecialít a kapustnice, ktoré budú podávané zdarma, detská videopárty so súťažou o najlepšiu detskú masku a nakoniec pravá fašiangová zábava s polnočným pochovávaním basy.

Nitriansky kraj

Nitra – Fašiangový karneval pre rodiny sa začne v nedeľu o 15.00 h v Dome Matice slovenskej v Nitre na Dolnočermánskej ulici. Pre deti bude pripravená prezentácia masiek, tombola, diskotéka a iné aktivity.

Žilinský kraj

Lietava – Deviaty ročník podujatia Valentín na Lietavskom hrade 2017 sa začne v sobotu o 11.00 h. Pre návštevníkov budú pripravené nové priestory, občerstvenie a tombola s cenami.

Zdroj: TASR

Liptovský Ján – Svätojánske fašiangy v Liptovskom Jáne 2017 sa začnú fašiangovým sprievodom. Stretnutie účastníkov bude v sobotu o 13.00 h pri kultúrnom dome. Trasa sprievodu: kultúrny dom – Jána Čakaja – Starojánska ulica – Pod Vežami – Fraňa Kráľa – dole Novou ulicou – Nad závozom – hore Starojánskom – Jána Kalinčiaka – Na ostrove – Na Jankovskom – Do Šatru.

Predpokladané ukončenie sprievodu je o 15.30 h, nasledovať bude detská diskotéka a vyhodnotenie masiek. V prípade nepriaznivého počasia sa fašiangový sprievod presúva do reštaurácie Štart so začiatkom o 15.00 h. Posedenie pri muzike a voľná zábava ostáva podľa programu.

Teplička nad Váhom – Karneval pre deti sa začne v nedeľu o 16.00 h v obecnom dome.

Oravský Podzámok – Podujatie Už sa fašiang kráti sa začne v nedeľu o 12.00 h v priestoroch Dolného hradu na Oravskom hrade.

Banskobystrický kraj

Ak ešte nemáte program na víkend, určite sa oplatí zájsť na Hrochoť. V sobotu 18. februára bude od 11:30 do 17:00 prebiehať obecná zabíjačka priamo pred Obecným úradom. Tešiť sa môžete aj na program, v ktorom nebudú chýbať trh ľudových remesiel, detský maškarný ples, maľovanie na tváre detí či predaj zabíjačkových špecialít ako klobásy, jaternice, škvarky, pečené rebierka, kapustnica či bravčová masť.

Prešovský kraj

Hertník – Výlet do obce Hertník sa začne v sobotu o 13.50 h pred Turistickou informačnou kanceláriou na Radničnom námestí 21. Sprievodca počas výletu účastníkom priblíži kostol v Hertníku.

Krompachy – Piaty ročník podujatia Pankuškové fašiangy Krompachy 2017 bude v dňoch 18. a 19. februára v areáli hotela Plejsy. V rámci programu je naplánovaných mnoho folklórnych vystúpení. Návštevníci budú môcť ochutnať typické zabíjačkové špeciality a pochutiny, ktoré pripravia dolnozemskí Slováci z Nadlaku a Békešskej Čaby.

Košický kraj

V piatok začína hudobný návrat do minulosti o 22:00, Viral Club. Párty v štýle retro je sú v Košiciach veľmi populárne a získavajú si čoraz viac nadšencov. Jednu takú pripravuje Viral Club, kde sa budú hrať len československé hity. Je sa na čo tešiť!

Plejsy – Na východe Slovenska sa chystá veľká fašiangová veselica! Dva dni zábavy a bohatého programu si užijú ako deti, tak aj dospelí. Preštudujte si kompletný program Pankuškových fašiangov, ktoré budú už o pár dní na Plejsoch.

Ilustračné foto, TASR

Tipy na víkend (17.-19. 2.)
10
Galéria
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM