Eliška Šándorová Rôzne Zo Slovenska

TIPY NA VÍKEND: Svoju tvár ukážu tekvice, Prešporský kotlík navarí rybacie špeciality

Nadchádzajúci víkend sa bude niesť v znamení jesenných chutí - predvedú sa tekvice, špeciality z rybacieho kotlíka i zemiaky ako pečiatky.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Svoju tvár ukážu tekvice, Prešporský kotlík navarí rybacie špeciality
Zdroj: Dnes24.sk

Bratislavský kraj

V piatok o 19.00 h začínajú Bratislavské Jazzové Dni Slovenská sporiteľňa 2016 (21. – 23. október). Miesto: Incheba, Viedenská cesta.

V sobotu od 10.00 – 21.00 h je pripravený Deň otvorených ateliérov. Spolu 27 súkromných aj verejných ateliérov otvorí dvere pre verejnosť. Bratislava – Nové Mesto, Devín, Rača a Vajnory; Stupava, Malacky, Svätý Jur, Limbach, Pezinok, Viničné, Vinosady, Modra – Harmónia, Vištuk a Častá.

Ak sa vám nechce variť, príďte v sobotu o 12.00 h ochutnať Prešporský rybací kotlík na Hviezdoslavovo námestie.

Trnavský kraj

Na trnavskom Prednádraží sa uskutoční 22. a 23. októbra akcia s názvom Jesenný Cajgelvíkend na Prengu. Prvé podujatie sa začne v sobotu, keď budú bojovať o tituly európskeho šampióna masters cyklokrosári z celej Európy.

Skalica – Deň otvorených búd na Vínnej ceste Záhorie sa začne v sobotu o 10.00 h v extraviláne mesta Skalica.

Čítajte aj: Mechoskákačka, preteky aj fotostena: Sledujte, čo sa to v Trnave bude diať

Trenčiansky kraj

Pri príležitosti Mesiaca úcty k starším sa hornonitrianski seniori predstavujú svojou výtvarnou tvorbou na výstave Paleta jesene, ktorú sprístupnili verejnosti v Regionálnom kultúrnom centre (RKC) v Prievidzi. Ponúka práce 17 seniorov z okresov Partizánske a Prievidza, členov tamojších klubov výtvarníkov. Výstava potrvá do 11. novembra tohto roka.

Nitriansky kraj

Kupeckú ulicu v Nitre zaplaví v piatok pravá jesenná atmosféra. Podujatie Piatok Tekvicového sa bude konať po štvrtýkrát. Venované bude vyrezávaniu tekvíc a varenie tekvicovej polievky. Podujatie potrvá od 14.00 do 20.00 hodiny na Kupeckej ulici pred viacerými prevádzkami.

Banskobystrický kraj

V sobotu o 12.00 h si pripomenieme 120. výročie ozubnicovej železnice Pohronská Polhora – Tisovec. Návštevníci budú mať možnosť pripomenúť si výročie jazdou parného i motorového historického vlaku na jubilujúcej trati. Na jazdu v stanici Tisovec nadviaže výstava železničných vozidiel a modelového koľajiska, ktorá bude sprístupnená po uvítaní vlaku a kultúrnom programe.

V Záhrade – Centre nezávislej kultúry sa v sobotu 22. októbra opäť uskutoční Trh v Záhrade. Prebiehať bude od 10:00 do 17:00 v interiéri Záhrady v Beniczkého pasáži, kde nájdete originálne výrobky priamo od ich tvorcov a tvorivé dielničky.

Žilinský kraj

V sobotu o 15.00 h začína program pri príležitosti 20. výročia ženskej speváckej skupiny Hradisko z Vrútok „To najlepšie z Hradiska“. Miesto: Kino 1. máj vo Vrútkach.

Budatínsky rínok – Tradičné jesenné podujatie v areáli Budatínskeho hradu. Začiatok podujatia je naplánovaný v sobotu 22. októbra 2016 na 11. hodinu. Sprievodným programom podujatia budú remeselnícke sánky, zdobenie tekvice, výroba pečiatok zo zemiakov, maľovanie na tvár a novinka live painting. Návštevníci budú môcť ochutnať špeciality pečené v relácii “Slovensko chutí” pod hradom Strečno a v Budatínskom hra­de.

Prešovský kraj

Na Symbolickom cintoríne pri Popradskom plese vo Vysokých Tatrách si v sobotu 22. októbra pripomenú obete hôr. Pietna spomienka sa začne o 11.00 h a bude ukončená svätou omšou.

Košický kraj

Košice – Pre deti a rodičov je určený ďalší ročník košického literárneho festivalu Číta celá rodina. Na netradičné čítania, rozhovory so spisovateľmi, ako aj ďalšiu zábavu s knihou a o knihe sa môžu tešiť počas piatka a soboty (21.-22.10.) v základných školách a areáli Kasární/Kultur­parku.

Ilustračné foto

FOTO: Vyrezávané tekvice
22
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM