Rôzne

TIPY NA VÍKEND: Vytiahnite s deťmi masky a užite si karnevaly

Tento víkend bude doslova karnevalový a valentínsky. Nebude chýbať festival maskotov, karneval na ľade, furmanské preteky i majstrovské krňačky.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Vytiahnite s deťmi masky a užite si karnevaly
7
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavský kraj

Bratislava – Ochrana dravcov na Slovensku organizuje exkurziu, ktorá priblíži život orliaka morského, najväčšieho dravého vtáka na Slovensku. Exkurzia sa začne v sobotu o 09.30 h pri rozhľadni Hrušovská zdrž pri vodnom diele Gabčíkovo v Čunove.

Bratislava – Dúbravský detský karneval sa začne v nedeľu o 16.00 h v Dome kultúry Dúbravka na Saratovskej 2A. Pre deti bude pripravená zábava, súťaže a tance v maskách i sladké odmeny.

Bratislava – Ružinovský detský karneval sa uskutoční v nedeľu o 16.00 h v dome kultúry. Deti sa môžu tešiť na maľovanie na tvár, svoju kreativitu ukážu na tvorivých dielňach aj na detskej diskotéke.

Trnavský kraj

Senica – V Záhorskej galérii Jána Mudrocha v Senici si môžete pozrieť výstavu už nežijúcej bratislavskej manželskej dvojice výtvarníkov Márie a Juliána Filovcov k nedožitému 90. výročiu narodenia umelkyne a 10. výročiu úmrtia umelca. Výstava je prístupná do 26. marca.

Trenčiansky kraj

Púchov – Festival maskotov sa začne v nedeľu o 14.00 h v športovej hale. Pre návštevníkov bude pripravených 22 maskotov, nafukovacie atrakcie, šašo s výrobou balónov, súťaže pre deti a detská diskotéka.

Nitriansky kraj

Levice – Karneval na ľade sa uskutoční v nedeľu o 14.00 h na zimnom štadióne. Podujatie organizuje Mestské kultúrne stredisko Levice, Správa športových zariadení Levice, Hokejový klub Levice a ZŠ pri Podlužanke Levice.

Žilinský kraj

Rajec – Mesto Rajec pozýva v nedeľu na Detský karneval, ktorý sa uskutoční o 15.00 h v Kultúrnom dome v Rajci.

Zdroj: TASR

Banskobystrický kraj

Banská Bystrica – Radvanský detský karneval bude v sobotu od 15.00 h v priestoroch ZŠ Radvanská 1. Pre deti budú pripravené rôzne súťaže, samozrejme aj o najlepšiu masku, balónový tanec, diskotéka a tanečné vystúpenia dievčat z tanečnej školy Janette Fáberovej a deti zo Sonyta Music. Súčasťou podujatia bude aj maliarsky kútik.

Banská Bystrica – Podujatie Rómeo a Júlia na bystrický spôsob bude v dňoch 11. až 14. februára v priestoroch Tihányiovského kaštieľa Stredoslovenské­ho múzea.

Turecká – 10. ročník Majstrovstiev Slovenska a 42. ročník o Cenu Krížnej Krňačky Turecká budú v sobotu obci Turecká. Podujatie v štýle retro pripomenie 60 rokov od vzniku tejto tradície.

Prešovský kraj

Chminianska Nová Ves – Siedmy ročník furmanských pretekov sa uskutoční v sobotu o 09.00 h na futbalovom štadióne. Súťažiť sa bude v disciplínach slalom, práca s drevom a silová súťaž.

Vysoké Tatry – Ôsmy ročník podujatia Snežné psy bude v dňoch 11. až 12. januára v Tatranskej Lomnici, na medzistanici Štart, na svahu Čučoriedky západ. V rámci podujatia budú pripravené súťaže, rozprávky, vystúpenia psíkov, ale aj škola tanca a pokusy Majstra N. Návštevníci budú mať možnosť vyskúšať, aké je to odviezť sa na snežnom záprahu a prezrieť si rodinku obrovských snehuliakov na Skalnatom plese.

Košický kraj

Košice – Stretnutie začínajúcich včelárov sa uskutoční v sobotu o 09.00 h v priestoroch Botanickej záhrady Univerzity P. J. Šafárika na Mánesovej 23. Stretnutie povedie včelár Imrich Ilenin, ktorý je pedagogickým garantom včelárskych aktivít v botanickej záhrade.

Ilustračné foto, TASR

TIPY NA VÍKEND: Vytiahnite s deťmi masky a užite si karnevaly
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM