Zo Slovenska

TIPY NA VÍKEND: Zvieraci pretekári sa predvedú na majstrovstvách v králičom hope

Netradičné preteky sa uskutočnia na Slovensku po prvýkrát. Na západe bude Deň otvorených pivníc, letisko v Sliači privíta návštevníkov na Dni otvorených dverí.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Zvieraci pretekári sa predvedú na majstrovstvách v králičom hope
7
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavský kraj

Veľvyslanectvo Japonska v SR pozýva na 4. ročník súťaže v japonskom prednese na Slovensku, ktorá sa začne v sobotu o 13.00 h v hudobnej sieni Zichyho paláca na Ventúrskej 9 v hlavnom meste.

Bratislava – Slávnostné odhalenie špeciálnej Ježiškovej poštovej schránky v rámci 18. ročníka Vianočnej pošty Slovenská pošta, a. s., sa uskutoční v sobotu o 16.00 h v nákupnom centre Eurovea na Pribinovej 8. Schránka bude k dispozícii až do Vianoc.

Bratislava – Vianočný bazár – 25. ročník Vianočného charitatívneho trhu sa uskutoční v nedeľu o 10.00 h v Starej tržnici na Námestí SNP 25.

Malacky – Zapálením prvej adventnej sviečky po 16.00 h v Kostole Nepoškvrneného počatia Panny Márie sa začne v nedeľu podujatie Adventné Malacky.

Smolenický zámok/Červený Kameň – V dňoch 25. a 26. novembra sa uskutoční Deň otvorených pivníc. Počas podujatia otvorí dvere 200 malokarpatských vinárov. Vinice bude možné navštíviť na Devíne, priamo pod starobylým hradom Devín, aj na Červenom Kameni a Smolenickom zámku.

Trnavský kraj

Piešťany – Celoslovenské stretnutie členov a priateľov občianskeho združenia Slovenská spoločnosť pre spina bifida a hydrocefalus sa uskutoční v sobotu o 10.00 h v mestskom kultúrnom stredisku na A. Dubčeka 27.

Trenčiansky kraj

V sobotu o 20.00 h začína koncert Tublatanka 33 rockov. Miesto: Piano Club v Trenčíne.

Nitriansky kraj

Nitra – 19. ročník celoštátnej výstavy zvierat, 4. ročník medzinárodnej predajnej výstavy potrieb pre domáce zvieratá Svet zvierat 2016 a 6. ročník Slovenských trhov bude v dňoch 26. až 27. novembra v Agrokomplexe Nitra na Výstavnej 4.

Zdroj: TASR

Žilinský kraj

Liptovská Teplá – ĽUpčianske NETRadičné divaDLO vás pozýva na 30. reprízu kabaretu s pesničkami o živote na Slovensku. Predstavenie získalo Hlavnú cenu na festivale Kasiopeafest v Budmericiach. Podujatie začína v sobotu o 19:00 h v Kultúrnom dome v Liptovskej Teplej.

Banskobystrický kraj

Sliač – Deň otvorených dverí (DOD) Letiska Sliač bude v sobotu od 10.00 do 15.00 h. Hlavnou témou DOD bude biologická ochrana letiska, zabránenie stretu lietadla so živočíchmi, ukážky loveckých dravcov a psov, prezentácia prostriedkov na aktívne plašenie, statické ukážky vrtuľníkov a motorových lietadiel.

Tekovská Breznica – Katarínske požehnanie mladého vína sa už 16 rokov traduje v obci Tekovská Breznica (okres Žarnovica). Okrem požehnania a vyhodnotenia vinárskeho roka je už tradične súčasťou podujatia aj degustácia. Tohtoročné podujatie sa začne v sobotu o 17.00 h v zasadačke obecného úradu. Vstupenkou na podujatie je okrem iného víno vlastnej výroby označené menom výrobcu a odrodou.

Prešovský kraj

Košice/Prešov – Svätý Mikuláš, čert i dobrí anjeli navštívia malých aj veľkých cestujúcich na tradičnej Mikulášskej jazde košického Klubu historických koľajových vozidiel (KHKV). Na trať medzi Košicami a Prešovom vyrazí mimoriadny nostalgický vlak zostavený z historických motorákov, tzv. „Hurvínkov“, ktorý poteší najmä tých najmenších. Odchody zo železničných staníc: Košice: 08.42, 11.00 a 13.42 h. Prešov: 09.50, 12.20 a 15.15 h.

Stropkov – 10. ročník podujatia Dni medu sa bude konať v dňoch 25.-26. novembra a začne sa o 09.45 h v kultúrnom stredisku. Po slávnostnom otvorení a vyhodnotení výtvarnej súťaže Včely a včelári očami detí ocenia víťazov súťaže O najkrajší medovník.

Košický kraj

Piatkový večer bude patriť Katarínskej zábave, ktorá začína o 21:00 h v HONOR cafe. Príď si oddýchnuť, zrelaxovať a načerpať sily do klubu na Terase. Chýbať nebude dobré vínko, káva s priateľmi či zábava pri super tanečnej muzike. Pre všetky Kataríny welcome drink zadarmo.

Ilustračné foto, TASR

TIPY NA VÍKEND: Zvieraci pretekári sa predvedú na majstrovstvách v králičom hope
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM