Zo Slovenska

TIPY NA VOĽNÝ ČAS: Privítajte september nočným behom a otvorením vinárskej sezóny

Ak ste sa rozhodli spojiť štvrtok s piatkom mimo práce, užite si posledné letné dni naplno. Obce ožijú kinom, mestá nočným behom a Trnava vínom.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VOĽNÝ ČAS: Privítajte september nočným behom a otvorením vinárskej sezóny
Zdroj: TASR

Vo štvrtok nás čaká na západe malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 13 až 10 a najvyššie denné 25 až 28 stupňov C. V okolí stredného Slovenska bude takisto malá oblačnosť, najnižšie ranné teploty 12 až 7 a najvyššie denné 23 až 27 stupňov C. Východ bude rovnako slnečný a horúcu, ranné teploty 12 až 8 a najvyššie denné 23 až 27 stupňov C.

Štvrtok

Košice – Podujatie Plnou parou vpred! pri príležitosti 60. výročia dokončenia trate Čermeľ – Alpinka a začiatku plnej prevádzky tejto železničky. Košice, Košická historická železnica. Časy: 09.20, 11.20, 13.20, 15.20, 17.20.

Rybníky v obci Opatovce v okrese Trenčín zažijú od 1. – 4. septembra Festival Punkáči deťom.

12. ročník putovného (nielen) filmového festivalu Kinobus začne prednáškou a premietaním už vo štvrtok 1. septembra v Leviciach. Na cesty vyráža v piatok a postupne sa presunie do Hontianských Tesárov, Tlmáč a Kozároviec. Cieľom Kinobusu je už 13 rokov mapovanie a revitalizácia obecných kín na Slovensku. Viac informácií o projekte nájdete na kinobus.sk.

Piatok

O 14.00 hodine začína v Hanušovciach nad Topľou, park pred Vlastivedným múzeom, Festival dobra. Je určený pre všetkých, ktorí chcú spoznať inú kultúru, zvyky, ale aj nadviazať nové priateľstvá. Návštevníci parku budú mať možnosť pozrieť si ukážky rôznych remesiel, pripravené sú pre nich aj kreatívne dielne. V tých si budú môcť vyskúšať kresliť na sklo či kameň, naučia sa vyrábať šperky, ale aj modelovať.

Nočný beh – štartuje o 20.00 h v centre Košíc.

Tretí ročník podujatia Nočný beh mesta Hnúšťa, ktorý sa uskutoční na severe okresu Rimavská Sobota v piatok o 19.30 h, bude mať medzinárodné zastúpenie. Okrem slovenských športovcov organizátori z občianskeho združenia Horná Rimava (OZ HR) ohlásili aj účasť bežcov z Poľska, Maďarska a Talianska.

Čítajte aj: POTULKY PO SLOVENSKU: Jaskyne rozprávajú množstvo príbehov. Započúvajte sa

Ocenené snímky, ktoré vznikli počas tretieho ročníka podujatia Medvešský fotomaratón, ukáže pripravovaná výstava, ktorú o 17.00 h otvoria v priestoroch Hradného múzea vo Fiľakove v Lučeneckom okrese.

Vinárska sezóna

Tohtoročnú vinársku sezónu v Trnave oficiálne otvorí v posledný prázdninový víkend tradičná Stredoveká prešovačka. Počas jedného večera si tak mesto pripomenie svoju slávnu históriu spojenú s vínom a jeho výrobou. Štvrtý ročník tohto podujatia sa začne v piatok (2.9.) o 17.00 h na nádvorí trnavskej radnice a do mesta opäť prinesie atmosféru dávnych čias, kedy bola Trnava významným vinárskym a vinohradníckym centrom.

Čítajte aj: POTULKY PO SLOVENSKU: Hrady a zámky, ktoré si zahrali v rozprávkach

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM