Hokej

Pjongčang 2018: Vietor v Kangnungu zoslabol, olympijský park opäť otvorili

Olympijský park v Kangnungu v stredu večer zhruba dve hodiny pred hokejovým zápas SR - OŠzR opäť sprístupnili. Silný nárazový vietor zoslabol a už neohrozoval fanúšikovské stánky ani zariadenia pre médiá.

Ilustračný obrázok k článku Pjongčang 2018: Vietor v Kangnungu zoslabol, olympijský park opäť otvorili
Zdroj: TASR

Situácia v dejisku ZOH v Pjongčangu však bola počas dňa kritická. Po tom, čo v horskej časti Alpensia zrušili slovenskou verejnosťou mimoriadne očakávaný slalom žien a vytrvalostný biatlon žien, v prímorskom meste Kangnung hrozilo aj zrušenie neskorovečerného hokejového zápasu Slovenska s Olympijskými športovcami z Ruska.

Mobily prijímajú neustále varovania o nebezpečnom nárazovom vetre a organizačný výbor popoludní zakázal pohyb ľudí v Olympijskom parku. Tí, ktorí ho nestihli opustiť, musia zostať v halách a prítomné médiá (hokej, curling, krasokorčuľovanie) sa presunuli zo stanových tlačových centier na tribúny do arén. O ďalšom vývoji budú organizátori informovať s tým, že prioritná počas zimnej olympiády je bezpečnosť jej účastníkov.

Prudké nárazy vetra riadne komplikovali situáciu aj v mediálnej dedine, kde na jednom zo vstupov rozmlátilo prístupový bezpečnostný skener a povetrím lietala všadeprítomná hlina. Problémy sa nevyhli ani obchodu so suvenírmi, vietor poškodil jeho strop. Improvizovaný obchod je rovnako ako tlačové centrá skonštruovaný iba z oceľových rúr a celtoviny.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM