JAB Futbal

Tomáš (13) sa pre futbal narodil: Mladý talent zo Spišskej si všimol skaut Arsenalu Londýn!

Jeho detskú izbu zdobí takmer stovka medailí a ocenení. Naposledy dostal osobitnú cenu aj od trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka. Iba 13-ročného Tomáša si všimli aj vo svetovo známom futbalovom klube.

Ilustračný obrázok k článku Tomáš (13) sa pre futbal narodil: Mladý talent zo Spišskej si všimol skaut Arsenalu Londýn!
Zdroj: Dnes24.sk

Tomáš Suslov zo Spišskej Novej Vsi je siedmak a s futbalovou loptou je spätý odmalička. Ako nám jeho otec prezradil, ako bývalý futbalista svojho syna brával od malička na futbalové zápasy, kde mu tento šport učaroval. Futbal hráva od piatich rokov. „Ešte chodil do škôlky, keď sme ho prihlásili do futbalového klubu v Spišskej. Keďže nebola ani jeho kategória na tréningy chodil so staršími deťmi,“ prezradil Tomášov otec.

Cena od Jána Kozáka

Aj podľa Tomáša je futbal to, čo má rád, čo ho baví a chcel by s ním niečo v živote dosiahnuť. O tom, že to myslí vážne svedčí aj jeho detská izba plná medailí a ocenení. Hoci má iba trinásť získal už mnoho osobných ocenení. „Okrem kolektívnych úspechov sa veľmi teším, že som bol ako desaťročný na medzinárodnom zápase v Maďarsku ocenený, ako najužitočnejší hráč, ako aj tento rok v januári som na medzinárodnom turnaji v Košiciach získal cenu od trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka ,“ povedal Tomáš. Okrem toho je Tomáš aj majstrom Slovenska v halovom futbale.

Momentálne študuje na futbalovej akadémii v Prešove a nás zaujímal ako vyzerá jeho bežný týždeň . „Keď nie sme niekde na turnajoch, tak chodím do školy a na tréningy. Doobeda mám vyučovanie s tým, že dve vyučovacie hodiny sú zamerané na futbal. Po škole máme každý deň dvojhodinový tréning. V piatok po tréningu prídem domov, sobotu mám voľnú a v nedeľu sa hrajú zápasy,“ priblížil nádejný futbalista. Ako sme sa dozvedeli tak ani letné prázdniny netrávi , ako iní siedmaci. Prvý týždeň prázdnin prebieha podľa jeho slov medzinárodný turnaj. Potom nasleduje desať dní voľna a letná príprava až do konca prázdnin.

Jeho vzor je Ronaldo

Jeho snom je, ako hovorí hrať futbal profesionálne, tak ako napríklad jeho vzor z Real Madrid Cristiano Ronalno. Tomáš má za sebou už stovky zápasov na domácej pôde, ale aj v zahraničí. Na jednom z nich sa stretol a zahral si aj s poľským profesionálnym futbalistom, ktorý pôsobí v nemeckom klube Fc Bayern Munchen Robertom Lewandowskim. Za svoj nezabudnuteľný zážitok zatiaľ považuje medzinárodný turnaj v Budapešti , kde si zahral so žiakmi svetových anglických a nemeckých futbalových klubov.

„Na tomto turnaji väčšinu zápasov rozhodol. Dokonca proti nemeckému klubu, keď vyhrali 4:0 dal Tomáš všetky štyri góly ,“ doplnil hrdo Tomášov otec. Minulý rok si Tomášov talent všimol aj skaut z Arsenalu Londýn a pozval ho na týždeň na kemp futbalovej akadémie Arsenal Londýn, ktorý sa konal v Grécku. A ako trávi cieľavedomý futbalista svoj voľný čas? „Hrám hokej, ping pong, alebo si chodím zabehať,“ uzavrel mladý útočník.

Môže vás zaujímať:

Nádejný futbalista zo Spišskej, ktorému učarovala lopta
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM