Kristína Kožiaková Rôzne

Tomáš Abel otvorene o komunikácii cez svoj Facebook: Dostáva množstvo otázok, nechýbajú ani bizarnosti ako táto...

Tomáš Abel prezradil, že facebook je preňho dôležitým komunikačným nástrojom. Dovoľuje mu byť v kontakte s ľuďmi a počúvať ich názory a nápady. Pozrite ale s čím sa už stretol brezniansky primátor.

Ilustračný obrázok k článku Tomáš Abel otvorene o komunikácii cez svoj Facebook: Dostáva množstvo otázok, nechýbajú ani bizarnosti ako táto...
Zdroj: Dnes24.sk

Facebook sa stal súčasťou nášho každodenného života. Výnimkou nieje ani brezniansky primátor Tomáš Abel a tak sme sa s ním o tomto fenoméne porozprávali.

Efektívny nástroj

„Facebook mám asi tri roky, lebo som bol a som presvedčený, že je to jeden z efektívnych nástrojov komunikácie s ľuďmi v našom meste,“ ako prezradil facebook mu dovoľuje byť v kontakte s ľuďmi, počúvať ich názory, nápady a prípadne riešiť to čo vnímajú ako potrebné.

„Stalo sa mi, že som strávil za Facebookom poobedie alebo doobedie, ale celý deň ešte nie,“ priznáva primátor a dodáva, že pracovných úloh je už dlhodobo toľko, že stíha občanom odpovedať len vo voľnom čase a cez víkendy. „Ľudia mi píšu aj neskoro večer, spravidla odpisujem len priebežne ako stíham. Dopytov je naozaj veľa a potreboval by som deň dlhší aspoň o niekoľko hodín len na Facebook.“ Ako nám prezradil Tomáš Abel na všetko sa snaží odpovedať sám a čo najskôr, je to teda autentické, ale pripúšťa, že niekedy trvá odpovedanie aj dlhšie.

Niektoré sú trochu cez… :)

Na facebooku má Tomáš Abel svoj profil ako „primátor pre Brezňanov“ a tak sme sa spýtali či dostáva od Brezňanov aj bizarné požiadavky alebo otázky.

„Bizarné požiadavky sem tam, ale zvládam aj tie a snažím sa ľuďom vysvetliť, že na uvedené nemám dosah alebo je to značne komplikované. Nedávno som mal požiadavku, aby som zariadil zrušenie zimného a letného času, z mojej pozície je ťažšie niektorým veciam vyhovieť :-),“ pousmial sa.

„Ľudia sa na mňa spravidla obracajú s nejakou žiadosťou alebo starosťou, ale sú prípady, kedy sa chcú podeliť s nejakým zážitkom, radosťou alebo s niečím inšpirujúcim aj pre naše mesto. Niečo čo videli napríklad na dovolenke alebo počas cestovania vo svete.“ Primátor si všetky komentáre aj pripomienky cení a rozhodne neberie nič na ľahkú váhu.

Pozvanie na kávu?

Pri komunikácii s toľkými ľuďmi určite nieje núdza aj o vtipné príhody a tak: „Tých vtipných príhod je viac, väčšinou rôzne bizarné žiadosti na riešenie globálnych problémov, akoby sme v meste nemali dosť na práci.“ Primátorovi sa stáva aj to, že ho sem tam ľudia zastavia napríklad v Tescu. „Ahoj Tomáš, ja som ten a ten z facebooku a pokecáme.“ ďalej hovorí, že aj takéto situácie sú už bežné.

Pozvanie na kávu som dostal tiež, keďže som šťastne ženatý otec dvoch detí, slušne som poďakoval a pozval slečnu na deň otvorených dverí pre občanov, ktorý máme každý štvrtok…samozrejme, neprišla :).

„Facebook vnímam pozitívne a som rád, keď ľudia so mnou komunikujú aj takto. Niekedy v rýchlosti môžem pomôcť prípadne vybaviť ich žiadosť. Teším sa na ďalšie správy a komunikáciu s Brezňanmi“ ukončil náš príjemný rozhovor primátor.

Môže vás zaujímať:

Keď ich zbadáte, hneď viete, že ste doma: 5 vecí, bez ktorých by Brezno nebolo Breznom

Breznianska Aréna na pretrase v parlamente: Zmení sa tu niečo v dohľadnej dobe?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM