Správy Svet o Slovensku

TOP 3 SVET O SLOVENSKU: Našli sme svojich supermanov. Ženského i mužského

Víťazstvo Dominiky Cibulkovej na Turnaji majsteriek ovládlo naše i zahraničné médiá. A vo veľkých superlatívoch sa písalo aj o filme Eva Nová.

Ilustračný obrázok k článku TOP 3 SVET O SLOVENSKU: Našli sme svojich supermanov. Ženského i mužského
Zdroj: Dnes24.sk

Malá ale dobrá. Majsterka sveta!

Dominika Cibulková má dôvod na veľké oslavy. Výhra vo finále dvojhry na koncoročnom MS WTA Tour v Singapure ju posunula na piate miesto svetového rebríčka a je bezpochyby jej najväčším doterajším úspechom v kariére. „Víťazstvo Dominiky Cibulkovej nad svetovou jednotkou Angelique Kerberovou na Turnaji majsteriek šokovalo nielen ju samotnú ale aj celý tenisový svet,” píše britský portál Dailymail.com.

Indický portál F.Sports sa venuje malej Dominikinej výške, čo mnoho ľudí okolo nej vnímalo na začiatku jej hráčskej dráhy ako hendikep. “Dominika Cibulková priznáva, že práve posmešky z jej nízkeho vzrastu ju motivovali ísť ďalej,” píše portál.

Slovenský Superman

Keď Felip Hritz podišiel k stolu, nikto neočakával žiadny veľký výkon. Turnaj v pretláčaní rukou sa konal v americkej provincii Little Egg Harbor Township v Mystic Islands Casino a ako píše portál The Sandpaper, výkon mladého Slováka bol skutočne mystický. Všetkým doslova padli sánky, keď Hritz v ten večer nenašiel premožiteľa, aj keď s ním zápasili chlapi ťažší o 45 kg.

Eva Nová boduje vo svete

Takýto úspech sa len tak nevidí – platený filmový kanál HBO ponúkne herecký koncert skvelej Emílie Vášáryovej divákom v 15 krajinách. Eva Nová je príbeh kedysi slávnej herečky, ktorou však osud poriadne zatriasol. Skončila ako úbohá alkoholička, ktorá sa snaží napraviť staré chyby. Snímka získava od minulého roku jedno ocenenie za druhým, a dostavil aj veľký komerčný úspech v podobe HBO. Informuje americký portál Hollywoodrepor­ter.com.

Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM