Svet o Slovensku

TOP 3 SVET O SLOVENSKU: O romantike na ihrisku a bombovom langošovom burgeri

Nielen športovci, ale aj naše gastro lahôdky nás reprezentujú vo svete. A na romantické gesto futbalistu nezabudne jedna rozhodkyňa ešte dlho.

Ilustračný obrázok k článku TOP 3 SVET O SLOVENSKU: O romantike na ihrisku a bombovom langošovom burgeri
Zdroj: Dnes24.sk

Bryndzové halušky, pečené bravčové koleno, či kapustnica sú už klasiky, ktoré nájdete v slovenských reštauráciách v zahraničí. Manželský pár Mária a Otto, ktorí sa stretli v Poprade, sa však rozhodli experimentovať a ponúknuť americkým hosťom vo svojej reštaurácii Korzo naozajstnú špecialitu. A stali sa známi. Na video s detailným postupom výroby vyprážaného burgera upozornil maďarský portál Hungary Today a zahrnul ho samou chválou.

Muži väčšinou nezvyknú byť veľkými romantikmi a ženy zasa málokedy rozumejú futbalu. V príbehu Ľubomíra Vajdečku (26) a Petry Lepáčkovej (20) však tieto zažité stereotypy neplatia. Obaja sa futbalu aktívne venujú – on ako futbalista a ona ako čiarová rozhodkyňa. Nedávno Ľubo vystrúhal svojej Peťke také romantické gesto, na aké nezabudne do smrti. Všimol si ho aj belgický portál 7sur7.be.

Slovensko nemá veľa možností povedať, že vlastní nejaký svetový rekord. Peter Sagan a Dominika Cibulková nám síce v poslednom období takúto radosť urobili, a aj automobilov v prepočte na osobu vyrábame najviac na svete, ale potom je už toho ako šafránu. Málokto vie, že do zbierky našich svetových „naj“ sme donedávna mohli počítať aj let medzi Viedňou a Bratislavou. Rakúsky portál The Local informuje, že o toto prvenstvo sme prišli.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM