Svet o Slovensku

TOP 3 SVET O SLOVENSKU: O zlom Mikulášovi a jeho priateľoch i tradíciách za hranicami

Atmosféra vianočných sviatkov zviditeľnila Slovensko v dobrom i v negatívnom. Pozornosť pútalo falošné trio koledníkov a chuť tradícií vonia až za hranicami.

Ilustračný obrázok k článku TOP 3 SVET O SLOVENSKU: O zlom Mikulášovi a jeho priateľoch i tradíciách za hranicami
Zdroj: pixabay.com

Vianoce s chuťou Slovenska

Vianočný čas privádza väčšinu ľudí domov k svojej rodine, aby spolu oslávili najkrajšie sviatky v roku. Ak však už máte nový domov tisícky kilometrov ďaleko od svojej pôvodnej vlastni, chcete sa vrátiť aspoň k svojim koreňom.

Čítajte viac: SVET O SLOVENSKU: Viete, kde zjedia 22 kg bobáľkov, 34 kg ryby a 37 litrov kapustnice?

Bizarnú lúpež u 91-ročnej babičky si s trochou čierneho humoru všímajú aj zahraničné portály. Dôchodkyňa doplatila na svoju dobrotu a okradli ju falošní vinšovníci. Traja lupiči zneužili nielen naivnú dôchodkyňu ale aj symboly Mikuláša, čerta a anjela, ktorí chodia po uliciach a príbytkoch 6. decembra.

Čítajte viac: SVET O SLOVENSKU: Keď je Mikuláš zlodej a čert neviniatko

Nie všetci Briti majú výhrady voči cudzincom v ich krajine. Stále sa medzi nimi nájde dosť takých, ktorí oceňujú zahraničné tradície a vnímajú ich ako obohatenie vlastnej kultúry. Napríklad aj v podobe netradičného zdobenia vianočného stromčeka. Britský portál priniesol informáciu o školskej súťaži v zdobení vianočných stromčekov. Víťazstvo si odniesol slovenský nápad.

Čítajte viac: SVET O SLOVENSKU: Medovníkový vianočný stromček je najkrajší

Vianočná atmosféra
17
Galéria
Zdroj: pixabay.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM