Zo Slovenska

TOP UDALOSTI TÝŽDŇA: Deťom chcú predĺžiť školu, možno sa nebude ani známkovať

Uplynulý týždeň rezonovalo na verejnosti najmä školstvo. Nielen tým, že učitelia ukončili (nateraz) štrajk. Zmenou má byť nová povinná školská dochádzka.

Ilustračný obrázok k článku TOP UDALOSTI TÝŽDŇA: Deťom chcú predĺžiť školu, možno sa nebude ani známkovať
Zdroj: Dnes24.sk

Z domova

Desaťročnú povinnú školskú dochádzku má nahradiť povinné vzdelávanie, ktoré bude trvať 12 rokov. Deti tak začnú s povinným vzdelávaním už v piatom roku života a skončia ako 17-ročné.

Zmeniť sa má aj rozdelenie prvého a druhého stupňa na základných školách. Po novom by malo do prvého stupňa patriť prvých päť ročníkov a do druhého zvyšné štyri ročníky.

Kauza Matovič nevyriešená

Patová situácia. Výbor pre nezlučiteľnosť funkcií zatiaľ nerozhodol, či „Matovič porušil zákon“:-, keď mu bežala živnosť súbežne s poslaneckým mandátom.

Aktivisti upozornili, že poslanec mal mať opätovne obnovenú živnosť na svoje meno, čo zákon neumožňuje. Podľa nich takto porušil zákon už po druhý raz. Predtým už za rovnakú chybu dostal pokutu 12-tisíc eur.

Rôzne

Na územie Slovenska sa opäť dostal prach zo Sahary. Slovenský hydrometeorologický ústav zaznamenal jeho výskyt pred pár dňami. Odborníci nevylučujú, že ďalšie takéto dni do konca roka ešte pribudnú.

Cyklisti budú mať od januára povolené minimálne množstvo alkoholu do úrovne 0,5 promile, avšak len v zastavanom území obce a na cestičkách pre cyklistov.

Krimi

Polícia objasnila prípad vraždy v obci Rohožník v okrese Malacky, kde v nočných hodinách našla v jednom z bytov nevládne telo 21–ročnej ženy, ktorá mala na tele viaceré bodné rany. V byte sa nachádzala aj zranená 53-ročná žena, matka dievčiny.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM