Zo Slovenska

TOP UDALOSTI TÝŽDŇA: Hlavné slovo týždňa mal slovník (ne)diplomatických výrokov

Uplynulý týždeň sa azda nedá nazvať inak (ne)diplomatický - na pretras prišiel rezort zahraničných vecí, Ficove atakovanie médií a Matovič v úlohe vinníka.

Ilustračný obrázok k článku TOP UDALOSTI TÝŽDŇA: Hlavné slovo týždňa mal slovník (ne)diplomatických výrokov
Zdroj: Dnes24.sk

Z domova

Novinári si namiesto dôstojného vysvetlenia kauzy, na ktorú upozornila bývalá zamestnankyňa ministerstva zahraničných vecí, vypočuli z úst premiéra vulgárny odkaz. Podľa politológa mu rupli nervy. Kauzu si okamžite všimli zahraničné médiá a Slovensko zažilo svetovú hanbu.

Šéf Obyčajných ľudí Igor Matovič je obvinený z ohovárania premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Polícia začala Matoviča stíhať pre jeho výroky o schránkovej firme a účte na Belize.

Zaujímavosti

Začiatky „stužkovej“ pochádzajú z baníckej školy v Banskej Štiavnici, kam táto tradícia prenikla z Kutnej Hory a z Nemecka. Študenti nemeckých a maďarských gymnázií si zelenú stužku pripínali na chlopne kabátov už pred vznikom ČSR.

Športové ihrisko nie je iba pre mladých! Do detských čias sa vrátila babička, ktorá to s o niečo" mladšou rovesníčkou roztočila na fitnes strojoch!

Krimi

Leopoldovský masaker – Krvavá cesta na slobodu sa odohrala presne pred štvrťstoročím 23. novembra 1991, keď sa skupina väzňov dohovorila o úteku. Namieriť si to chceli do Austrálie.

Policajtom sa podarilo zadržať 41-ročného väzňa, ktorý 14. novembra ušiel z väzenského ústavu Košice-Šaca, kde pracoval v pekárni. Spoznala ho poštárka, ktorá privolala políciu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM