Zo Slovenska

TOP UDALOSTI TÝŽDŇA: Veda už viac nenudí, štrajkujúci učitelia sa nevzdávajú

Exprezident Slovenska zvádza boj o vlastný život, kauza Čistý deň pretrváva, deti nadchla veda. Aj to boli ostatné dni na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku TOP UDALOSTI TÝŽDŇA: Veda už viac nenudí, štrajkujúci učitelia sa nevzdávajú
Zdroj: internet

Veda nie je nuda

Toto si povedali vedci, ktorí v piatok vyrazili medzi obyčajných ľudí, aby im priblížili vedu zábavnou formou. Celoslovenská akcia sa konala vo viacerých mestách.

Stovky zvedavcov, množstvo školopovinných detí sa v posledný septembrový piatok dozvedelo množstvo zaujímavých informácií, do vesmíru nahliadli veľkými ďalekohľadmi, do rúk mohli chytiť aj hrozivo vyzerajúce pakobylky, účastníci sa prešli ľudským mozgom.

Noc výskumníkov 2016
15
Galéria
Zdroj: TASR

Exprezident Kováč bojuje o život

Michal Kováč leží v nemocnici v umelom spánku. Po piatkovej hospitalizácii sa jeho stav zhoršil. Bývalú hlavu štátu Slovenskej republiky roky trápi Parkinsonova choroba, podľa dostupných informácií boli dôvodom hospitalizácie zvýšený tlak a problémy s dýchaním.

„Rodina si nepraje zverejňovať ďalšie informácie o zdravotnom stave. Lekári Nemocnice sv. Michala robia všetko pre poskytnutie maximálnej zdravotnej starostlivosti,“ cituje TASR slová hovorcu ministerstva vnútra Ivana Netíka.

PREČÍTAJTE SI: Októbrové filmové premiéry prinesú silné príbehy zo Slovenska i skvelé komédie

Exprezident Michal Kováč
4
Galéria
Zdroj: TASR

Štrajk učiteľov pokračuje

Ďalší septembrový štrajk učiteľov podporilo 2031 pedagógov zo všetkých krajov Slovenska. Učitelia tentoraz podľa avizovaného plánu „odsabotovali“ tri vyučovacie hodiny, už teraz avizujú, že budú v štrajkovej pohotovosti pokračovať.

Dôvodom je snaha o navýšenie platov učiteľov a zamestnancov školstva a tiež, aby do neho prúdilo viac peňazí, inak sa nemôže skvalitniť. „Nebolo odučených približne 6000 vyučovacích hodín a opäť sa zdá, že vláde a ministerstvu táto situácia vôbec nevadí, čo je pre nás veľmi zarážajúce,“ povedal médiám Branislav Kočan z Iniciatívy slovenských učiteľov.

Štrajk učiteľov
5
Galéria
Zdroj: TASR

Kauza Čistý deň neutícha

Dobre známy prípad údajného zneužívania maloletých klientov v resocializačnom centre Čistý deň v Galante dostal priestor aj na demonštrácii Chceme lepšiu krajinu, ktorá sa konala v Bratislave. Pred ľudí sa postavili známe tváre spoločenského života, tentoraz ale protest neorganizovali politické strany ako tomu bolo v prípade Bonaparte.

Ozvala sa aj matka Natálie, ktorú mali v galantskom ústave sexuálne zneužiť. Tá sa rozhodla podať trestné oznámenie na poslanca Smeru-SD a zároveň Ficovho poradcu Erika Tomáša. Zároveň sa do éteru dostala informácia, že sa jej vyhrážajú.

Chceme lepšiu krajinu
5
Galéria

Tatarák, čučoriedky i poisťovacie podvody

V posledných dňoch na Slovensku rezonovala aj téma vymiznutia „tataráku“ z reštaurácií. K nej ste sa vyjadrili aj vy, čitatelia Dnes24.sk. Odborníkom táto pochúťka zo surového mäsa vadí, surové rybie mäso – sushi však nie. V priebehu týždňa prišla aj výstraha na jedovatý halucinogén. Predavači pri cestách totiž nepredávajú vždy čučoriedky!

Rovnako sme informovali o probléme, ktorým sú poisťovacie podvody. Platí, že jeden kraj v tejto činnosti v našej krajine poriadne vyniká. Z úplne iného súdka je honosná rómska svadba, ktorá sa stala hitom na internete aj pre drahé šaty mladomanželov. Slovenskí policajti sa pre zmenu oblečú do nových trendy uniforiem.

PREČÍTAJTE SI: Prečo sa muži nechcú ženiť? Tisíce Slovákov sa odpovede dožadovalo od Googlu

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM