Romana Buganová Šport

Toto Chopok ešte nikdy nezažil: Hromadný zjazd na bicykloch!

V najvyššie položenom bike parku na Slovensku sa v sobotu 12. septembra stretnú malí drobci s rodičmi, úplní začiatočníci, ale aj profi jazdci, aby sa rozlúčili s letom a vychutnali si posledné bikerske zážitky z nadmorskej výšky 2 004 m n.m. Pozrite podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Toto Chopok ešte nikdy nezažil: Hromadný zjazd na bicykloch!
Zdroj: Dnes24.sk

Na milovníkov dvojkolesových tátošov čakajú v Jasnej na historicky prvých pretekoch s hromadným zjazdom s názvom Bomby z Chopku, samé extrémne terény a trate. „Štart je z výšky 2 004 m n.m., trať má dĺžku 5 175 m a prevýšenie 970 m. Najrýchlejší v cieli je víťaz,“ informovala hovorkyňa Tatry mountain resort Zuzana Fabianová.

Ako ďalej vysvetlila, bikeri sa z vrcholovej stanice lanovky na Chopku pustia po stredne ťažkej odjazdovej trati, ktorou sa napoja na traverzovú zvážnicu až na Rovnú Hoľu, pokračujú cez stredne ťažkú freeridovú trať z Priehyby až na Záhradky do cieľa.

„Prémiový prvý štart zažije Chopok o 13:00 hod, bikeri si vyskúšajú členitý terén druhého najvyššieho kopca Nízkych Tatier. V detskom slalome si zmerajú svoje sily i tí najmenší, na bicykloch alebo odrážadlách, v rôznych kategóriách,“ dodala Fabianová.

Hlavný program uzavrie podľa Fabianovej divácky najatraktívnejšia súťaž v skokoch na bicykloch – Ride & Fly, ktorá bude výberom najlepších skokanských výkonov bikerov cez drevenú prekážku. Víťazom sa stáva biker, ktorý skočí čo najďalej.

Toto Chopok ešte nikdy nezažil: Hromadný zjazd na bicykloch!
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM