JAB Rôzne

Toto je naozaj nápad za 100 bodov... Paráda, čo dokáže Ján vyrobiť z reklamných letákov!

Praktické a umelecké. Aj takto sa dajú nazvať výrobky, ktoré tvorí Ján Andrejov z Markušoviec. Pozrite si, čo môže vzniknúť z obyčajného reklamného letáku. Toto je fakt paráda...

Ilustračný obrázok k článku Toto je naozaj nápad za 100 bodov... Paráda, čo dokáže Ján vyrobiť z reklamných letákov!
Zdroj: Dnes24.sk

O tom že v Spišskej máme šikovné mamičky už nikto určite nepochybuje. Dôkazom sú Mirkine sladké umelecké diela , úžasné veci z bavlny od Zlatice či náušnice a sviečky z dielne Novovešťanky Silvie. No nie len ženy nám dokazujú svoju zručnosť či zapálenie pre vec.

Jána Andrejova z Markušoviec už určite poznáte aj z nášho portálu, ako známeho pestovateľa rôznych zaujímavých ba priam až exotických plodín, ktoré dopestuje vo svojej záhradke. Naposledy sa mohol pochváliť nadmernými paradajkami či najštipľavejšou čili papričkou na svete. Záhradka je však sezónna záležitosť, ale Ján nezaháľa ani počas dlhých zimných večerov.

Ako prezradil, nie je ten tip, ktorý len tak nečinne sedí. Keď sa práce na záhradke skončia, púšťa sa do priam umeleckých diel, ktoré vyrába z reklamných letákov. „Každý deň objavím v schránke nejaké letáky a tak som sa ich rozhodol aj patrične využiť,“ prezradil. Návod, ako na to, si naštudoval na internete. Aký papier je a to najvhodnejší zistil z praxe. „Najlepšie sa robí z novinového papiera,“ dopĺňa.

Košíky, črepníky, čaše a iné výrobky vznikajú z papiera, ktorý si musí pracne našúľať. „To je asi tá najhoršia práca, niekedy to robím aj také tri hodiny kým sa pustím do samotného výtvoru,“ priznáva šikovný nielen pestovateľ. Pri tvorbe rôznych predmetov využíva hlavne podľa jeho slov svoju vlastnú fantáziu a fakt pre koho je dielo určené. „Niečo si spravím pre seba niečo, porozdávam blízkym a priateľom,“ dodáva s tým, že v jeho domácnosti o šikovné ruky núdzu veru nemá. Kým on vyrába predmety z papiera, jeho manželka sa sústredí na výrobu vianočných dekorácií.

Čo Ján vyrába si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Diela Jána z Markušoviec vytvorené z reklamných letákov
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM