Jakub Forgács Rôzne

Vo Zvolene sa schyľuje k zaujímavosti: Šachový veľmajster si to rozdá s náčelníkom polície

Vo Zvolene prebehne šachový turnaj, aký sa len tak nevidí. V zápase veľmajstra proti známym tváram pôjde o veľa. Pozrite, čo je v hre!

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene sa schyľuje k zaujímavosti: Šachový veľmajster si to rozdá s náčelníkom polície
Zdroj: TASR

Produkty od lokálnych predajcov, neobvyklý šachový turnaj „naslepo“, kde šachový veľmajster Ján Markoš so zaviazanými očami zahrá partiu šachu proti osobnostiam a predstaviteľom mesta Zvolen a na záver koncert. To všetko čaká Zvolenčanov už vo štvrtok 10. septembra od 13:00 do 17:30 na Živom trhu za lokálnu menu živec vo Fun Zóne na Námestí SNP.

Trh so zaujímavými výrobkami

Na trhu si budú môcť ľudia nakúpiť keramiku, domáce ručne robené mydlá, kované výrobky, hračky a hlavolamy pre deti i dospelých, oblečenie, džemy, ovocné výživy, hokaidá a iné výhradne za lokálnu menu živec a podporiť tým aj miestnu ekonomiku. „Zmyslel v zavedení lokálnej meny vnímam hlavne v podpore miestnych obchodníkov a malých živnostníkov. Vytvoriť komunitu, ktorá napríklad chce mať na stole čerstvé potraviny z blízkeho okolia, by malo byť jedným z cieľov tohto zámeru. Mesto samozrejme môže ísť v budúcnosti pri rozširovaní tejto meny príkladom a umožniť niektoré platby do mestskej kasy v tejto mene.“ Jaroslav Stehlík, zvolenský viceprimátor.

Šachový turnaj naslepo

Moderovaný šachový turnaj „naslepo“ začína o 14:30. Proti Jánovi Markošovi sa postaví napríklad Juraj Chabada – náčelník mestskej polície vo Zvolene či riaditeľ Bučiny Antonin Juríček. Ten kto porazí veľmajstra si odnesie 300 živcov. Všetci hráči však prisľúbili, že ak prehrajú, zamenia si 100 živcov a tým podporia mesto Zvolen a prispejú tak aj do Komunitného fondu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM