Aktualizované Lucia Lauková Správy Regióny

Tragédia na hornej Orave: Požiar chaty si vyžiadal jeden ľudský život

V nedeľu v skorých ranných hodinách zachvátili chatu v hornooravskej obci Mútne plamene. Ničivý požiar napáchal veľké škody.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia na hornej Orave: Požiar chaty si vyžiadal jeden ľudský život
Zdroj: HaZZ

Požiar dvojpodlažnej chaty v hornooravskej obci Mútne na severe Slovenska si vyžiadal jeden ľudský život. Vypukol v nedeľu 17.9. pred piatou hodinou ráno, oravskí hasiči s ním bojujú ešte aj v tejto chvíli. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

„Požiar zasiahol druhé podlažie a podkrovné priestory. Hasiči momentálne rozoberajú strešnú konštrukciu a dohášajú skryté ohniská,“ uviedla. Hasiči s ohňom bojujú už viac ako osem hodín.

V chate sa v čase vzniku požiaru sa podľa jej slov nachádzali tri osoby, pričom dve z nich stihli včas uniknúť. „Privolaní hasiči poslednú osobu z objektu vyslobodili už bez známok života,“ uviedla Farkasová.

Požiar napáchal škody v odhadovanej výške viac ako 200 000 eur, na miesto preto vyslali aj zisťovateľa príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnic­kého a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR. Požiar sa od skorého rána snaží zlikvidovať 19 profesionálnych a dobrovoľných hasičov z Námestova a tiež dobrovoľní hasiči z Mútneho a Novote so štyrmi kusmi hasičskej techniky, dodala.

Podobné nešťastie sa v lete udialo v Terchovej, kde pri tragickom požiari rekreačnej chaty zomrela 41-ročná žena a jej dve dcéry (5,18). V chate sa vtedy nachádzala štvorčlenná rodina, mužovi sa podarilo pred požiarom vybehnúť von.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM