Erik Bojničan Krimi

Tragédia pri Južnom nábreží: Chodec krížom cez štvorprúdovku, Košičan (22) na bavoráku už nestihol ubrzdiť...

Tragicky sa podľa mužov zákona skončila dopravná nehoda na rýchlostnej ceste R4 v našom meste. Košičan (22) podľa policajtov zrazil chodca, ktorý na mieste zomrel.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia pri Južnom nábreží: Chodec krížom cez štvorprúdovku, Košičan (22) na bavoráku už nestihol ubrzdiť...
Zdroj: TASR

Ako informoval hovorca KR PZ v Košiciach Alexander Szabó, včera 27. decembra 2015 krátko pred 20,00 hodinou pri dopravnej nehode na rýchlostnej ceste R4 v Košiciach zahynul chodec. K zrážke medzi vozidlom a chodcom, ako ďalej uviedol hovorca došlo v blízkosti čerpacej stanice na Južnom nábreží smerom na sídlisko Nad jazerom.

Podľa doterajšieho vyšetrovanie tejto tragickej nehody chodec v tmavom oblečení, bez reflexných prvkov mal podľa mužov zákona prechádzať cez štvorprúdovku mimo priechodu pre chodcov zo strany mestskej časti Vyšné Opátske k čerpacej stanici Shell. „Muža doposiaľ nezistenej totožnosti za doposiaľ presne nezistených okolností, zrazil v pravom jazdnom pruhu 22-ročný Košičan, ktorý viedol osobné motorové vozidlo zn. BMW 530,“ pokračuje Szabó

Chodec podľa policajtov po zrážke utrpel vážne devastačné poranenia, ktorým na mieste podľahol. U vodiča bola podľa hovorcu vykonaná dychová skúška na zistenie požitia alkoholu a iných návykových látok pred jazdou s negatívnym výsledkom a požitie alkoholu u nebohého chodca určí až vykonaná pitva.

„Vodič neutrpel žiadne zranenie, celková škoda na vozidle bola predbežne vyčíslená na 2.500,– eur. Prípad na mieste prevzala vyšetrovateľka PZ za účasti súdneho znalca z odboru dopravy a začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ doplnil Szabó, podľa ktorého bližšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania a totožnosť chodca polícia zisťuje.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM