Lucia Lauková Krimi

Tragédia v škole: Pojednávanie v prípade smrti prváka Matúša (†7) odročili na máj

Hlavné pojednávanie v prípade tragickej smrti sedemročného prváka Matúša sa bude konať v máji. Jedna z obžalovaných neprišla na súd.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia v škole: Pojednávanie v prípade smrti prváka Matúša (†7) odročili na máj
Zdroj: TASR

Okresný súd Bratislava IV dnes odročil hlavné pojednávanie v prípade tragickej smrti sedemročného prváka Matúša, ktorého v zime 2015 v areáli základnej školy v bratislavskej Karlovej Vsi privalil strom.

Niekoľko obžalovaných

Prokurátor v tejto veci obžaloval vychovávateľku Martu D., vedúcu družiny Vieru D., riaditeľa školy Jána H. a Petra L., ktorý mal na starosti areál školy. V prípade dokázania viny im za trestný čin všeobecného ohrozenia hrozí väzenie na dva až päť rokov.

Dôvod odročenia

Dôvodom odročenia bola neprítomnosť jednej z obžalovaných. Taktiež sa nepodarilo prehrať obrazovo-zvukové záznamy pre technické problémy. Súd v tejto veci odročil pojednávanie na 22. mája tohto roka.

Z výpovedí svedkov na minulých hlavných pojednávaniach vyplynulo, že v tragický deň husto snežilo. V areáli školy sa hrali vonku deti. Jeden zo svedkov, ktorý sa bol prejsť, zrazu počul praskot, padol strom, a potom začul aj výkrik o pomoc. Snažil sa chlapca vyslobodiť, ďalší ľudia volali hasičov a záchranku. Malý Matúš však svojim zraneniam podľahol.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM