Alexandra Kolínská Krimi

Tragédia v Ťahanovskom tuneli: Mladík (†22) si sadol chrbtom k prichádzajúcemu vlaku, zrážku neprežil!

Ďalšia tragédia na košických koľajniciach, tentokrát v Ťahanovskom tuneli. Podľa polície si mladý Košičan (†22) sadol na koľajnice chrbtom k vlaku, zrážku neprežil.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia v Ťahanovskom tuneli: Mladík (†22) si sadol chrbtom k prichádzajúcemu vlaku, zrážku neprežil!
Zdroj: TASR

„V piatok 12.6.2015 o 13:40 hodine došlo v traťovom úseku medzi železničnou zastávkou Ťahanovce a železničnou stanicou Kostoľany nad Hornádom v tuneli (kataster obce Ťahanovce) okres Košice, k zrazeniu a usmrteniu 22-ročného muža z Košíc,“ uviedol krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

„Ten sedel v koľajisku chrbtom k prichádzajúcemu osobnému vlaku od železničnej zastávky Ťahanovce. Rušňovodič aj napriek použitiu rýchločinného brzdenia už nedokázal pre krátku vzdialenosť zrážke zabrániť,“ povedal.

Ohliadajúci lekár podľa hovorcu konštatoval smrť a nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu. Vec prešetruje oddelenie železničnej polície v Košiciach ako trestný čin usmrtenie.

„Dňa 12. 6. 2015 o 13,38 hod. na trati medzi Košicami a Kostoľanmi nad Hornádom (Ťahanovský tunel) osobný vlak, zrazil a usmrtil civilnú osobu, sediacu v koľajisku. Nešťastie malo vplyv na meškanie vlakov, dokopy meškalo 19 vlakov 1073 minút," potvrdila nám informáciu Katarína Martinkovičová z Odboru komunikácie ŽSR.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM