Krimi

Tragédia v Tatrách: Pri páde prišla o život lyžiarka (†30) z Nových Zámkov

Tragédiou sa skončila lyžovačka mladej rodiny v stredisku Bachledova dolina. Novozámčanka (†30) podľahla zraneniam zo svahu.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia v Tatrách: Pri páde prišla o život lyžiarka (†30) z Nových Zámkov
Zdroj: TASR

Po tragickom páde na svahu v Bachledovej doline pri Ždiari (okres Poprad) v sobotu zomrela 30-ročná lyžiarka. Bez lyží sa pošmykla a padala dole dlhým zľadovateným svahom, pričom narazila do stĺpa lanovky. Informovala o tom hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková.

Popri páde narazila bočnou časťou tela do stĺpu. Na mieste jej najprv poskytovali pomoc ľudia na svahu, neskôr prišla na miesto privolaná Tatranská horská služba – dobrovoľný zbor a leteckí záchranári.

Ženu po páde okamžite začali resuscitovať prítomní svedkovia a privolaná Tatranská horská služba – dobrovoľný zbor. Na mieste zasahovali aj leteckí záchranári z Popradu.

„Po vysadení lekárky pomocou palubného navijaka k zranenej lyžiarke pokračovala lekárka leteckých záchranárov v rozšírenej resuscitácii. Aj napriek veľkej snahe všetkých zúčastnených záchranárov sa pacientku nepodarilo oživiť a svojim rozsiahlym poraneniam vnútorných orgánov, žiaľ, napokon podľahla,“ uviedla Hopjaková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM