Aktualizované Lenka Fedorová Krimi

Tragédia v U.S. Steel, muž neprežil: Čo sa vlastne stalo?

V košických oceliarňach došlo k veľmi smutnej udalosti. Prípad vyšetruje polícia, inšpektorát práce i útvar pre bezpečnosť. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia v U.S. Steel, muž neprežil: Čo sa vlastne stalo?
Zdroj: TASR

Včera vo večerných hodinách došlo v spoločnosti U.S. Steel k smrteľnému úrazu. Informáciu potvrdil hlavný inšpektor práce Ondrej Ficeri.

„Môžem potvrdiť, že včera ( 15. februára, pozn. redakcie) cca o 19:20 došlo v spoločnosti USS k závažnému pracovnému úrazu so smrteľnými následkami. Úraz sa stal na závode Vysoké pece prevádzka Aglomerácia. Postihnutý bol zamestnancom dodávateľskej spoločnosti. Podľa predbežných zistení k úrazu došlo pri začatí opravy dopravníka, keď sa postihnutý dostal do nebezpečného priestoru dopravníka a bol zachytený pohybujúcim sa pásom,“ priblížil tragickú udalosť Ficeri.

K nešťastnej udalosti sa vyjadril aj hovorca spoločnosti U.S. Steel Ján Bača, ktorý zároveň v mene spoločnosti prejavil úprimnú sústrasť príbuzným zosnulého.

„Musím žiaľ potvrdiť, že včera večer došlo k smrteľnému úrazu zamestnanca dodávateľskej firmy v priestoroch divízneho závodu Aglomerácia. Chceli by sme v prvom rade prejaviť úprimnú sústrasť príbuzným zosnulého,“ uviedol pre Košice 24 Bača.

Ako ďalej Bača uviedol, prípad je vyšetrovaný políciou, inšpektorátom práce a útvarom pre bezpečnosť práce. „Zatiaľ neboli urobené závery k tejto udalosti,“ dodal na záver.

Podľa krajského policajného hovorcu Alexandra Szabóa, utrpel smrteľné zranenie 51-ročný pracovník dodávateľskej fir­my.

„V predmetnej veci poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia,“ uviedol Szabó.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM