Krimi

Tragický týždeň na železniciach: Zrážky s vlakom stáli život štyroch ľudí

V uplynulom 12. týždni zomreli po zrážke s vlakom štyria ľudia. V troch prípadoch išlo o samovraždu, v poslednom prípade vlak zachytil ženu, ktorá s dvomi maloletými deťmi prechádzala na bicykloch cez železničný most.

Ilustračný obrázok k článku Tragický týždeň na železniciach: Zrážky s vlakom stáli život štyroch ľudí
Zdroj: TASR

„Tragické udalosti sa odohrali v úseku Varín – Vrútky, Trenčianske Bohuslavice – Trenčín a v železničných staniciach (ŽST) Šaľa a Trenčín,“ doplnila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

Nešťastí mohlo podľa nej byť ešte viac. Upozornila napríklad na prípad, keď policajti zadržali osobu so samovražednými sklonmi v blízkosti priecestia v úseku Trnava-Šelpice. „Ďalšiu takúto osobu si všimol a nahlásil cestujúci vo vestibule ŽST Martin. V stanici Dubová prešiel osobný vlak ponad ženu ležiacu v koľaji. Osoba bola odvezená na lekárske ošetrenie bez zjavných poranení,“ uviedla.

Do bilancie mimoriadnych udalostí patrí aj situácia v Trenčianskej Teplej, kde do koľajiska spadla osoba v čase, keď na tú istú koľaj vchádzal osobný vlak. „Výpravca vlak zastavil, na miesto prišla následne záchranka,“ dodala Pavliková.

Minulý týždeň došlo tiež k zrážke auta s vlakom na priecestí v úseku Chrenovec – Handlová. Nehoda sa obišla bez zranení.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM