Správy Regióny

Travertín z autobusovej stanice využijú pri renovácii areálu SRo

Rozhodnutie súvisí s faktom, že autobusová stanica i budova rozhlasu vznikali v rovnakom čase a travertín zo stanice je identický s obkladovým travertínom použitým pri "rozhlasovej pyramíde".

Ilustračný obrázok k článku Travertín z autobusovej stanice využijú pri renovácii areálu SRo
Zdroj: HB Reavis

Časť spišského travertínu, ktorým bola obložená pôvodná stavba autobusovej stanice na bratislavských Mlynských nivách, využijú pri oprave areálu Slovenského rozhlasu (SRo) na Mýtnej ulici. Potvrdil to generálny riaditeľ Rozhlasu a televízie Slovenska Jaroslav Rezník.

Rozhodnutie súvisí s faktom, že autobusová stanica i budova rozhlasu vznikali v rovnakom čase a travertín zo stavby stanice je prakticky identický s obkladovým travertínom použitým pri „rozhlasovej pyramíde“. „Znehodnotené miesta budú tak po renovácii na nerozoznanie od pôvodného materiálu,“ uviedol Rezník v súvislosti s využitím travertínových obkladov pri renovácii viac ako 30-ročného sídla rozhlasu.

Druhá šanca travertínu pritom nie je prvým prípadom recyklácie materiálu a vybavenia objektu bývalej autobusovej stanice. Nadácia Cvernovka využije vo svojom novom sídle na Račianskej ulici lavičky a žulový obklad schodov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM