Marek Vatraľ Rôzne

Trenčan Mišo (34) fotí podmanivé panorámy krajiny: Z týchto záberov sa vám zatočí hlava!

V projekte s charakteristickým názvom Slovensko 360 sa Michal Haulík rozhodol zmapovať pomocou dronov vizuálne úchvatné panoramatické zábery z rôznych kútov Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Trenčan Mišo (34) fotí podmanivé panorámy krajiny: Z týchto záberov sa vám zatočí hlava!
Foto: Michal Haulík

Trenčan Michal Haulík, ktorý sa venuje leteckému snímkovaniu a zhotovovaniu videí pomocou dronov profesionálne, rozbieha ďalší inovatívny projekt. Podobne ako pri minulých projektoch, aj teraz mu učarovali dych vyrážajúce výškové zábery okolitej krajiny.

Virtuálna prehliadka exteriérov

Projekt s príznačný názov Slovensko 360 nám nepriamo napovedá, že jeho cieľom je zachytávať rozličné pohľady na mestá, obce a zaujímavé lokality Slovenska z vtáčej perspektívy v kombinácii s 360 stupňovou virtuálnou prehliadkou.

Výsledkom sú úchvatné zábery nielen mesta Trenčín a jeho častí a taktiež niekoľkých okolitých obcí, ale aj ďalšie kúty Slovenska. Postupne budú pribúdať nové.

Cieľom projektu Slovensko 360 je podľa Michala už existujúca web stránka Slovensko360.sk, na ktorej budú v blízkom čase pribúdať panorámy leteckých záberov. Na spomínanom webe sa už nachádzajú takmer všetky panorámy mesta Trenčín. Podobným spôsobom budú spracované aj ostatné väčšie a menšie mestá.

„Na každej panoráme môžeme vidieť virtuálnu prehliadku mesta Trenčín. Zo Sihote sa môžeme presúvať na sídlisko Juh a tak ďalej. Mesto Trenčín je už zmapované kompletne vrátane Priemyselného parku. Urobiť panorámu nie je časovo extra náročné,“ upresnil Mišo.

Foto: Michal Haulík

Pohľady do interiérov

Ako sám prezradil, lokality v ostatných častiach Slovenska má v pláne zmapovať pri najbližších pracovných cestách. Okrem iného je otvorený aj spolupráci s inými ľuďmi, ktorí žijú v rôznych kútoch Slovenska a už majú podobné skúsenosti s leteckým snímkovaním. Zatiaľ sa však podľa neho nejedná o komerčnú aktivitu.

V blízkej budúcnosti by vizuálne prehliadky exteriérov rád prepojil aj s pohľadom do interiérov. „Potenciálni diváci by tak mali možnosť nahliadnuť do vnútorných priestorov galérií alebo hradov, “ skonštatoval Michal. Tu už podľa neho ide iba o to, či by sa samosprávy a mestá vôbec boli ochotné do takéhoto projektu zapojiť.

Ak sa chcete o Mišovej práci dozvedieť viac, kliknite tu: http://slovensko360.sk/

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM