Rastislav Búgel Správy Regióny

Trenčanom sa nepáči nový systém parkovania: Nepomestili sa do sály na zastupiteľstve

Okolo 200 Trenčanov nespokojných s novým systémom parkovania v meste sa dnes domáhalo vstupu do rokovacej miestnosti trenčianskeho mestského zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku Trenčanom sa nepáči nový systém parkovania: Nepomestili sa do sály na zastupiteľstve
Zdroj: TASR

Informáciu o systéme parkovania chcelo vedenie mesta zaradiť na úvod zasadnutia ako doplnok programu zasadania, kapacita zasadačky bola však nedostačujúca.

Trenčiansky primátor Richard Rybníček navrhol presunúť tento bod na záver zasadnutia s tým, že mesto dovtedy zabezpečí ozvučenie Mierového námestia.

Záujemcovia o účasť na zasadnutí s primátorovým návrhom nesúhlasili. Rybníček vyhlásil polhodinovú prestávku, počas ktorej technici zabezpečia prenos zo zastupiteľstva prostredníctvom reproduktorov na námestie.

Definitívnu podobu všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o parkovaní v Trenčíne aj so zmenami schválilo mestské zastupiteľstvo 21. februára tohto roku. Regulované parkovanie sa zatiaľ týka šiestich zón v centre mesta a jeho okolí. Podľa niektorých poslancov bolo treba účinnosť plošnej platnosti VZN odložiť na neskôr a otestovať ho iba v dvoch zónach v centre mesta. Vyjadrili pochybnosť, že sa včas stihnú vyznačiť všetky parkovacie miesta najmä v trenčianskej časti Západ. VZN v prvom hlasovaní 8. februára nezískalo potrebnú podporu, schválili ho na druhý raz 21. februára.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM