Webnoviny - Svet

Tréner Claude Julien vyzdvihol Zdena Cháru

WEBNOVINY.SK

Kapitán Bostonu Zdeno Chára (hore) je opäť bližšie k zisku Staleyho pohára, jeho tím bude bojovať vo finále s Vancouverom.Foto: SITA, APBOSTON 28. mája (WEBNOVINY) – Slovenský kapitán Bostonu Zdeno Chára priviedol svoj tím do finále Stanleyho pohára. Od stredy budú Bruins o cennú trofej bojovať s Vancouverom. Boston o šancu hrať o cennú trofej musel tvrdo bojovať, vo finále Východnej konferencie rozhodol o postupe až v siedmom stretnutí s Tampou Bay, ktoré vyhral futbalovo 1:0. Vo výbornom zápase ukázal Chára svoj veľký prínos pre mužstvo. Na ľade strávil vyše 26 minút, bol najvyťaženejším hráčom duelu. Predovšetkým spolu s Dennisom Seidenbergom vytvorili obranný tandem, ktorý nedovolil hráčom Lightning takmer nič a obmedzil ich šance na ohrozenie brankára Tima Thomasa.

„Myslím si, že sme odohrali veľmi dobrý duel, špeciálne v obrane. Chceli sme byť skutočne dobrí, dostatočne silní a z toho sme vychádzali. Napokon siedmy zápas rozhodol jeden útok a jeden gól. Charakteristickým znakom tohto mužstva je, že dokáže odohrať tieto tesné a vyrovnané zápasy,“ povedal po zápase pre Boston Globe Chára. Boston predvádzal počas celého piatkového zápasu kvalitnú defenzívu a podnikal nebezpečné útoky. Aj napriek veľkej ofenzívnej snahe celého mužstva Bruins držal Tampu Bay nad vodou výkon brankára Dwayna Rolosona. Štyridsaťjedenročný gólman napokon inkasoval iba raz, v 53. min ho prekonal Nathan Horton. „Už sme v tejto sezóne odohrali niekoľko podobných zápasov. Je skvelé, ak predvediete tento výkon v siedmom stretnutí. Každý urobil pre víťazstvo maximum. Tešila ma hra, ktorú sme predvádzali,“ povedal Chára.

Viac informácií nájdete tu: Chárov Boston je vo finále Stanleyho pohára

Roloson v bránke Tampa Bay Lightning opäť čaroval

Gólman Roloson mal pred piatkovým súbojom bilanciu v zápasoch číslo sedem 7:0. Boston však odmietol pokračovať v tejto tradícii. Na natiahnutie série Rolosonovi nestačil ani skvelý výkon na ľade Bruins. "Bol neuveriteľný, predviedol niekoľko veľmi dôležitých zákrokov. Viackrát podržal svoj tím a aj vďaka nemu to bol veľmi vyrovnaný zápas. Mnohí hovoria o jeho veku, ale on hrá najlepší hokej svojej kariéry. Cez prestávky sme hovorili o tom, že môže rozhodnúť maličkosť, možno jeden teč,“ povedal Chára. Trenčiansky odchovanec je prvým kapitánom tímu NHL so slovenským občianstvom, ktorý povedie spoluhráčov do záverečných bojov o Stanleyho pohár.

Chára je lídrom Bruins na ľade i v kabíne. Tréner Claude Julien po stretnutí chválil vyše dvojmetrového obrancu za jeho povzbudzovanie spoluhráčov. Chára spolu s Milanom Lucicom vyzývali spoluhráčov, aby neostali znechutení, že sa im nedarí realizovať príležitosti a hovorili, aby pokračovali vo svojej hre. "Počas druhej prestávky som v šatni nemal čo povedať. Keď som počul, o čom sa bavia, odkaz bol jasný. Chára to povedal v pravej chvíli. Ja som potom už len dodal pár slov a nechcel som nič na hre meniť. Všetci sme vedeli, že sa dočkáme za hru odmeny,“ povedal po stretnutí podľa nhlmedia.com tréner Claude Julien.

VIDEO: Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 1:0

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM