Hokej

Tréner Dukly Trenčín: Za finále sme vďační!

Hokejisti Dukly Trenčín sú vo finále Kaufland play off Tipsport Ligy. Stretnú sa s obhajcom slovenského titulu Banskou Bystricou.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Dukly Trenčín: Za finále sme vďační!
Zdroj: TASR

Hokejisti Dukly Trenčín postúpili do finále Kaufland play off Tipsport Ligy 2017/2018. V pondelňajšom šiestom stretnutí semifinále zdolali na vlastnom ľade HKM Zvolen 3:2 a v sérii triumfovali 4:2 na zápasy. Vo finále sa Trenčín stretne s Banskou Bystricou, obhajcom slovenského titulu.

Priebeh stretnutia

Tribúny zimného štadióna Pavla Demitru sa pred úvodným vhadzovaním poriadne zaplnili a gól si zakričali už vo 4. minúte. Radivojevič spätnou prihrávkou našiel Ölveckého a ten umiestnenou strelou k žŕdke nedal MacIntyreovi žiadnu šancu. V 8. minúte mohol vyrovnať Kováčik, no Valent ho vychytal. Na opačnej strane mohol pridať druhý gól Ölvecký. Puk už letel do bránky, ale jeden z brániacich hráčov ho odpálil do bezpečia.

V Trenčíne sa hral v prvej tretine výborný hokej. Zvolenu sa podarilo vyrovnať počas presilovej hry. Šišovský v presilovke tečoval Kováčikov projektil od modrej čiary a puk sa zatrepotal v sieti. Do kabín šli napokon s vedením 2:1 Trenčania. Varga v záverečnej minúte spoza bránky prihral Dlouhému a ten trafil ideálne pod hornú žŕdku.

Úvodné minúty prostrednej tretiny patrili hosťom. Kováčikov pokus v úvode pokryl Valent. Zvolen nepochodil ani v 29. minúte, keď Obdržálek ani na dvakrát nedostal puk do bránky. Vojaci pridali tretí gól v 31. minúte, Cebák zachytil puk. Okamžite ho poslal pred bránkovisko, kde si úplne osamotený Bezúch vychutnal MacIntyrea a pridal tretí úspech Trenčína.

Hra sa následne vrátila do starých koľají a šance sa množili na oboch stranách. V 33. minúte tečoval puk Török a ten sa odrazil od konštrukcie bránky. Presilovkové šance v podaní Coffmana a Chovana zostali nevyužité, a tak šla Dukla do šatní s dvojgólovým náskokom.

Hostia spod Pustého hradu boli v záverečnej tretine pod tlakom. V prípade prehry by sa pre nich sezóna skončila. Zvolenčania sa však cez koncentrovanú a dobre organizovanú obranu Trenčína prebíjali veľmi ťažko. Nervozity na ľade pribúdalo a rozhodcovia nedovolené zákroky trestali.

Rozhodnúť o všetkom mohol v presilovej hre Ölvecký. Raz bránu netrafil a v druhom prípade nepretlačil MacIntyreov chránič. V 55. minúte sa hosťom podarilo zdramatizovať zápas, keď sa v presilovej hre trafil Steen. Záverečné minúty boli síce rušné, ale gól už nepriniesli a Trenčania sa po víťaznom stretnutí môžu tešiť na finálové súboje proti Banskej Bystrici.

Výsledok a zostava

HK Dukla Trenčín – HKM Zvolen 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)

Góly: 4. Ölvecký (Radivojevič, Sojčík), 20. Dlouhý (Varga, Mikula), 31. Bezúch (Cebák) – 16. Šišovský (Kováčik), 56. Steen (Ulrych, Coffman). Rozhodovali: J. Konc, Mullner – Výleta, Synek, vylúčení: 8:6 na 2 min., presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 6150 divákov (vypredané).

/konečný stav série: 4:2, do finále postúpil Trenčín/

Trenčín: Valent – Bačík, Starosta, Cebák, Frühauf, Bohunický, Holenda, Romančík – Radivojevič, Ölvecký, Sojčík – Bezúch, Sádecký, Hossa – Varga, Dlouhý, Mikula – Hudec, Švec, Deveaux – Gašparovič

Zvolen: MacIntyre – Kováčik, Bokroš, Hraško, Zeleňák, Ťavoda, Ulrych, Dubeň – Chovan, Kytnár, Šišovský – Kelemen, Špirko, Puliš – Obdržálek, Steén, Coffman – Ďaloga, Fekiač, Török – Matis

Hlasy trénerov

Peter Oremus, tréner Trenčína: „Posledný krok býva najťažší. Nebolo jednoduché pretlačiť silné mužstvo Zvolena. Za víťazstvo a postup do finále sme vďační a vážime si ho, ale teraz sa pre nás začína ďalšia časť sezóny, v ktorej sa pobijeme o ďalší krok, aby sme boli na konci úspešní.“

Peter Mikula, tréner Zvolena: „Do tohto veľmi dôležitého zápasu sme vstúpili s veľkou iniciatívou. Súper však začal proti nám veľmi agresívne. Vypracoval si veľa šancí a zatlačil nás do defenzívy. Potom sa síce hra vyrovnala, ale v takýchto zápasoch rozhodujú chyby, ktorých sme urobili viac my. Súper nám ušiel na dvojgólový rozdiel, ktorý sme už nedokázali dotiahnuť.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM