Erik Bojničan Hádzaná

Tréner Sporty Hlohovec Martin Lipták končí pri reprezentácii: Aký je dôvod?

Zmena pri Slovenskej mužskej hádzanárskej reprezentácii. Tréner hlohovčanov Martin Lipták končí pri reprezentačnom kormidle.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Sporty Hlohovec Martin Lipták končí pri reprezentácii: Aký je dôvod?
Zdroj: TASR

Novým trénerom mužskej hádzanárskej reprezentácie sa stane Dán Heine Ernst Jensen. Na poste nahradí Martina Liptáka, ktorému sa skončí zmluva 31. augusta 2017.

„Slovenský zväz hádzanej (SZH) by sa chcel Martinovi Liptákovi poďakovať za prácu, ktorú odvádzal počas dvoch rokov, keď viedol reprezentačný tím mužov Slovenska v pozícii hlavného trénera. Dôvodom ukončenia spolupráce nie sú výsledky alebo nespokojnosť SZH s prácou pána Liptáka, ale nová koncepcia a filozofia SZH, ktorá vyžaduje trénera, ktorý nie je viazaný klubovými povinnosťami a bude sa naplno venovať reprezentácií,“ píše sa v stanovisku zväzu.

Ukončenie spolupráce prebehlo pokojne, čo potvrdil aj tréner hlohovskej Sporty M. Lipták: „Dohoda o mojom konci na lavičke mužskej reprezentácie prebehla pokojne. Mal som už pripravený celý plán prípravy na I. fázu kvalifikácie na MS 2019 a bol som pripravený viesť reprezentáciu v tejto kvalifikácii, ale po rozhovoroch s viceprezidentom SZH pánom Kelecsényim, ktorého želanie bolo, aby reprezentačný tréner nemal okrem reprezentácie aj klubové povinnosti, sme sa po vzájomnej dohode rozhodli spoluprácu ukončiť. Okrem reprezentácie mám aj iné záujmy, ktorých som sa nechcel vzdať. Novému trénerovi určite pomôžem a v budúcnosti nevylučujem ani možnú spoluprácu v štruktúrach zväzu z trénersko-metodického hľadiska.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM