Lucia Lauková Krimi

Troch policajtov prepustili zo služby: Čelia obvineniu za zneužívanie právomocí

Policajtov, ktorí zasahovali pri sledovaní unikajúcej vodičky v obci Madunice, prepustili zo služby. Obvinení sú z trestného činu zneužívania právomocí verejného činiteľa formou spolupáchateľstva.

Ilustračný obrázok k článku Troch policajtov prepustili zo služby: Čelia obvineniu za zneužívanie právomocí
Zdroj: TASR

Polícia v Trnave oznámila, že troch policajtov, ktorí sú obvinení v súvislosti so zákrokom v obci Madunice pri sledovaní unikajúcej vodičky, boli rozkazom vedúceho služobného úradu ministerstva vnútra prepustení zo služobného pomeru. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. Všetci čelia obvineniu z trestného činu zneužívania právomocí verejného činiteľa formou spolupáchateľstva.

Incident sa odohral v auguste minulého roka. Kritika médií sa vzniesla, keď sa dostala na verejnosť nahrávka, na ktorej vidno, že v závere policajti do vodičky unikajúceho auta po jeho zastavení kopali.

Predchádzalo tomu niekoľko desiatok kilometrov nebezpečnej jazdy za vysokej rýchlosti, keď sa vodička najskôr v Trnave a potom v Maduniciach snažila policajnej hliadke ujsť, rovnako sa snažila do policajtov naraziť pri ich snahe auto zastaviť. Zasahujúci policajti vystrelili počas naháňačky okolo tridsať varovných výstrelov, pričom boli zranené vodička a jedna spolujazdkyňa zo štvorčlennej posádky auta.

Pri konečnom nútenom zastavení vyšlo najavo, že za volantom nesedí muž, ale vodička, 22-ročná Michaela zo Šulekova. Auto viedla bez vodičského oprávnenia a v krvi jej bola zistená prítomnosť drog. Obvinená bola zo zločinu útoku na verejného činiteľa.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM