Zo Slovenska

Týždeň bude preplnený policajnými hliadkami, posvietia si na vodičov i cyklistov

Na cestách bude od pondelka 28. novembra viac policajných hliadok. Počas celého týždňa sa zamerajú na vodičov, cyklistov, ale aj na chodcov.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň bude preplnený policajnými hliadkami, posvietia si na vodičov i cyklistov
Zdroj: TASR

Cieľom tejto akcie je podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru Denisy Baloghovej pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, a tak znížiť nehodovosť a úmrtnosť na cestách.

Arogantní vodiči

U vodičov sa policajti zamerajú na všetky priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Rovnako aj na vodičov, ktorí hrubým spôsobom porušujú dopravné predpisy a svojou jazdou ohrozujú iných účastníkov cestnej premávky. Kontrole sa nevyhnú ani vodiči nákladných vozidiel.

Dodržiavanie dopravných predpisov budú policajti kontrolovať u cyklistov. „Dôraz budú klásť na vybavenie bicyklov, používanie ochranných prilieb a reflexných prvkov,“ dodala Baloghová.

Reflexné prvky

V prípade chodcov sa policajti zamerajú na používanie priechodov pre chodcov a používanie reflexných prvkov. „Policajti zvýšia dohľad na miestach častého pohybu chodcov v mestských častiach, zastávkach mestskej hromadnej dopravy, pri školách, kultúrnych a spoločenských objektoch najmä v čase dopravných špičiek,“ doplnila hovorkyňa.

Policajný zbor od začiatku tohto roka k dnešnému dňu eviduje 11 997 dopravných nehôd, pri ktorých bolo usmrtených 212 osôb, ťažko zranených 916 osôb.

Ilustračné foto, TASR

Policajné kontroly
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM